PERFORMIA podpořila děti v neziskových organizacích Člověk v tísni a IQ Roma servis

Jako firma zabývající se hlavně vzděláváním jsme nemuseli dlouho přemýšlet, jaký dárek tento rok darujeme, a komu. Tým Performia se jednohlasně shodnul na tom, že pro nás má smysl dát dětem ze znevýhodněných rodin knihy a zajistit jim tak alespoň další možnost vzdělání. Uspořádali jsme tedy sbírku a v počtu 17 zaměstnanců jsme vybrali celých 3 400 Kč. Performia přispěla stejnou částkou, která se vybrala. Pak už jen stačilo získat seznam přání a proměnit jej v dárky.

Člověk v tísni

Děti vyrůstající v prostředí novodobých ghett se v porovnání se svými vrstevníky musí vyrovnávat s řadou handicapů. Doma často nemají potřebné zázemí pro přípravu do školy ani dostatečnou podporu ze strany rodiny. Jejich rodiče mnohdy vzdělání nevnímají jako důležité a nekladou důraz ani na známky, ani pravidelnou školní docházku.

Společnost Člověk v tísni se znevýhodněným dětem snaží tyto handicapy pomoci překonat a od roku 2006 jim proto nabízí možnost zapojit se do programu Podpora vzdělávání v rodinách, jehož součástí je i bezplatné doučování. Cílem programu je nejen zlepšení školního prospěchu doučovaných dětía předcházení předčasnému ukončení školní docházky, a letaké celková "pedagogizace" rodinného prostředí - tedy snaha zapojit do mimoškolní přípravy i rodiče dětí a ukázat jim, jak mohou s doučováním sami pomoci. Právě rodiče totiž hrají při vzdělávání dětí klíčovou roli.

A jak můžete Člověka v tísni podpořit Vy? Třeba uspořádáním velkorysé oslavy. Více informací najdete ZDE.

Marketingová ředitelka Barbora Hartmannová s týmem Člověk v tísni nad knihami od Performia

Marketingová ředitelka Barbora Hartmannová s týmem Člověk v tísni nad knihami od Performia

IQ Roma servis, z.s.

Prostřednictvím programu Gendalos jsou podporování studenti středních a vysokých škol ve věku 15 až 26 let ze sociálně slabých rodin, především Romové, pro které jsou náklady spojené se studiem náročnou položkou v rodinném rozpočtu. Projektový grant přináší adresnou podporu motivovaným romským studentům v rámci stipendijního fondu Gendalos. Podpora je zaměřena na čtyři hlavní oblasti: (1) nákup hmotných pomůcek potřebných pro studium, (2) zajištění doplňujícího vzdělání, (3) nákup zvýhodněné městské hromadné dopravy a (4) podpora pro studenty soukromých škol.

„Součástí události bylo i otevření knihovničky Gendalos, kde máme aktuálně něco přes 100 titulů. Vše nabídka tedy ideálně nasedá na náš záměr, ji nadále rozšiřovat.“ Mgr. Anežka Šintáková, vedoucí Centra vzdělávání a profesních ambicí

Konzultantky Performia Elena Sklenářová a Žaneta Zieglerová s týmem IQ Roma servis a jedním studentem

Konzultantky Performia Elena Sklenářová a Žaneta Zieglerová s týmem IQ Roma servis a jedním studentem

Doufáme, že dary přinesou mnoho radosti studentům a pomohou tak těmto dvěma organizacím v jejich prospěšné práci.


A jak můžete IQ Roma servis podpořit Vy? Veškeré informace naleznete ZDE.


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek