PERFORMIA se stala dobrým příkladem z praxe v průvodci společenskou odpovědností

Tipy a triky: Společenská odpovědnost pro malé a střední podniky. Tak se jmenuje průvodce, který v dubnu 2016 vydala Asociace společenské odpovědnosti spolu s Národním střediskem podpory kvality a jako jeden z pěti dobrých příkladů z praxe si vybrali i společnost Performia.

Zdá se vám, že společenská odpovědnost je něco složitého a mnohdy pro firmu náročného? Možná i vaše firma se chová odpovědně vůči společnosti.

„Společenská odpovědnost (CSR) se u nadnárodních korporací stala běžnou podnikatelskou praxí. Avšak domněnka, že se CSR týká pouze velkých firem, je mylná. Oproti velkým podnikům se však jedná o méně formální přístup. Odpovědné chování je malým a středním podnikům mnohdy vlastní, přirozené, nemusí o něm informovat v rozsáhlých zprávách o společenské odpovědnosti. Působí v daném regionu a není jim lhostejné své okolí. Podnikají odpovědně, se ctí a mohou jít příkladem ostatním,“ uvádí Asociace společenské odpovědnosti ve zprávě o vydání průvodce.

Tipy k tomu, jak být společensky odpovědný a jak se k této odpovědnosti stavíme my, si přečtete v průvodci:

Tipy a triky: Společenská odpovědnost pro malé a střední podniky

Být společensky odpovědný není žádná „velká věda“. Co například pro odpovědnost děláme my?

- Už dávno jsme pochopili, že správný výběr pracovníků je pro firmu klíčovou záležitostí. Toto také vnímáme jako základní kámen naší společenské zodpovědnosti.

- Už 10 let podporujeme neziskovou organizaci, která přináší poměrně revoluční technologii v oblasti vzdělávání, která mimo jiné zbavuje děti „nálepky“ dyslexie nebo dysgrafie a podporuje je, aby byli úspěšné.

- Podporujeme i technické vzdělávání, které je v současné době tolik potřebné, ale bohužel nepříliš populární. Jsme partnerem časopisu TECH EDU, který se na tuto problematiku zaměřuje a dodává nejen školám, ale i celé společnosti lepší povědomí o technických oborech.

Přečtěte si, co dalšího směrem k společenské odpovědnosti děláme, a přidejte se k nám. Přečíst si či stáhnout průvodce.

Napadá vás něco, co byste mohli také udělat? Nebo dokonce už něco takového děláte? To je skvělé! Držíme Vám palce.


Více o průvodci a Asociaci společenské odpovědnosti si přečtete ZDE.


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek