Najdi si spolupracovníka. Nejen o tom byly Performia brunche

Vést firmu není jednoduchá záležitost, a pokud chcete vybudovat úspěšnou firmu, víte, že k tomu potřebujete schopné zaměstnance. Najít toho pravého mezi všemi kandidáty je někdy jako „hledat jehlu v kupce sena“. Pomoci vám v tomto případě mohou stávající zaměstnanci.

V listopadu jsme uspořádali dva PERFORMIA BRUNCHE, které se konaly 20. listopadu v Praze a 21. listopadu ve Valticích. Společným tématem pro obě setkání bylo „Doporučování kandidátů našimi zaměstnanci“. Na akcích se potkali naši VIP klienti, kteří se navzájem inspirovali v tom, jak motivovat zaměstnance, aby se podílel na výběru kandidátů a jak do firem najmout ty správné lidi.

Setkání VIP klientů - PERFORMIA BRUNCH ve firmě Gumex
Jak to ve firmě chodí

Lucie Spáčilová a Lenka Komorousová spolu s VIP klienty, kteří se zúčastnili PERFORMIA BRUNCHE v Praze. Setkání se konalo ve firmě ANECT a.s. 

Na pražském setkání VIP klientů ve společnosti ANECT se o své zkušenosti s vyběrem zaměstnanců pomocí stávajících lidí podělila Kateřina Syřišťová (senior HR Manager), která všechny přivítala spolu s Adamem Navrátilem (konzultant osobního rozvoje). Firma ANECT je předním dodavatelem profesionálních řešení z oblasti informačních a komunikačních technologií. Své stávající zaměstnance se snaží aktivně zapojit do výběru dalších spolupracovníků. 

Vyhlásili například soutěž „Ovlivni s kým pracuješ“. Zaměstnanci tak mohou doporučit svého známého, na sociálních sítích pak sledovat, jak si jejich kandidát stojí a v případě jeho úspěchu se těšit na odměnu. Tímto způsobem se jim podařilo získat 29 lidí, což je 38 % z celkových přijatých zaměstnanců.


Na druhé setkání jsme jeli  do Valtic, kde se o návštěvníky postarali Radovan Růžička (ředitel pobočky v Česku) a manželé Dobešovi, kteří jsou majiteli BRICOL – M, největšího obchodu se sklem a uzávěry v České a Slovenské republice. Na všechny při příjezdu čekalo nealkoholické víno a hostitelé se s námi podělili o své cenné zkušenosti s lidmi.  Ze svých zkušeností zjistili, že je důležité i nadále vzdělávat důležité lidi ve firmě tak,  aby byli schopni podávat dobré pracovní výsledky. Zárovň je pro ně důležité, aby si všichni uvědomovali, jaké mají náklady a kolik stojí provoz jejich oddělení.

Během brunche jsme měli možnost si prohlédnout i sklad, který mají skvěle barevně označený tak, aby se v něm zaměstnanci co nejlépe orientovali. Firma momentálně zaměstnává 18 lidí v Česku a 22 na Slovensku.  

AMBG - brýle jsme si vyzkoušeli všichni
Dana Kudová

Sklad ve firmě BRICOL - M, spol. s r.o., kde se konal další PERFORMIA BRUNCH. 

Děkujeme všem hostitelům za pozvání do jejich firem a těšíme se na další setkání na společném PERFORMIA BRUNCHI.


A kdo že to jsou ti licencovaní VIP klienti a proč jsou úspěšnější než jiné firmy?

Na to se můžete podívat tady.


Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek