Mårten Runow - O osobnosti (ENG)

Mårten Runow, zakladatel a ředitel Performia International, má více než 30 let zkušeností na poli lidských zdrojů a budování produktivních týmů. Ve více než 20 zemích, kde Performia působí, už bylo vyplněno přes 5 milionů dotazníků pracovního potenciálu. On osobně vyhodnotil mnoho z nich a stále vylepšuje přesnost tohoto vyhodnocení, takže můžeme říct, že je opravdovým expertem na lidský potenciál.

V tomto díle podcastu (tentokrát bohužel pouze v angličtině) mluví o nejdůležitější lidské vlastnosti, o tom, co vlastně je osobnost a jestli je možné ji změnit. Proč jsou lidé tak citliví na testování osobnosti a existuje vůbec dokonalý test osobnosti? Proč je zodpovědnost jednou z nejnižších vlastností, kterou v Česku skrze naše dotazníky pozorujeme? A která vlastnost může mnoho změnit ve firmách a ve společnosti obecně? To si poslechnete právě v tomto díle.



"When you see a very good, smooth and great looking personality test result, it is very nice but we do not put the equal sight on the "perfect person" and on a person who really generate the final results. Personality does not guarantee that a candidate will actually produce and get the results we expect."
Mårten Runow

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete vědět více o sobě nebo o svých lidech?

Vyzkoušejte náš U-test osobnosti.


O lidech: Jak vzbudit respekt


Co to respekt vůbec je a proč nám na tom, abychom ho u ostatních vzbuzovali, tolik záleží? Jak to souvisí se sebedůvěrou? Jak být respektován i s minimálními zkušenostmi a jak přesvědčit o své kvalitě i starší kolegy? A jaké je to nejúčinnější kouzlo, které nám pomůže získat si u lidí uznání?

celý článek

O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek