Mårten Runow - O osobnosti (ENG)

Mårten Runow, zakladatel a ředitel Performia International, má více než 30 let zkušeností na poli lidských zdrojů a budování produktivních týmů. Ve více než 20 zemích, kde Performia působí, už bylo vyplněno přes 5 milionů dotazníků pracovního potenciálu. On osobně vyhodnotil mnoho z nich a stále vylepšuje přesnost tohoto vyhodnocení, takže můžeme říct, že je opravdovým expertem na lidský potenciál.

V tomto díle podcastu (tentokrát bohužel pouze v angličtině) mluví o nejdůležitější lidské vlastnosti, o tom, co vlastně je osobnost a jestli je možné ji změnit. Proč jsou lidé tak citliví na testování osobnosti a existuje vůbec dokonalý test osobnosti? Proč je zodpovědnost jednou z nejnižších vlastností, kterou v Česku skrze naše dotazníky pozorujeme? A která vlastnost může mnoho změnit ve firmách a ve společnosti obecně? To si poslechnete právě v tomto díle.



"When you see a very good, smooth and great looking personality test result, it is very nice but we do not put the equal sight on the "perfect person" and on a person who really generate the final results. Personality does not guarantee that a candidate will actually produce and get the results we expect."
Mårten Runow

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete vědět více o sobě nebo o svých lidech?

Vyzkoušejte náš U-test osobnosti.


O lidech: Proč šéfové omlouvají své lidi, i když za to evidentně nestojí


Zažili jste někdy situaci, kdy váš kolega lhal, neplnil sliby, nebo si až příliš prodlužoval pauzy na oběd a jeho nadřízený s tím i přesto nic neudělal, a ještě ho omlouval? Barbora Hartmannová a Lucie Spáčilová v tomto díle podcastu mluvily o tom, proč se to vlastně děje a kam až omlouvání prohřešků může vést.

celý článek

Karel Dytrych: Neustálé zefektivňování je krysí závod, bez něj se ale tým neobejde


Karel Dytrych odpovídal na otázky: Proč bychom se vlastně měli pořád zefektivňovat? Jak je možné, že i přesto, že máme spousty nástrojů, co nám šetří čas, stále nemáme čas na pravidelný sport, spánek nebo koníčky? Jak přesvědčit i zaryté milovníky rutiny, aby začali používat nový nástroj k práci? A co dává víc zabrat? Dvě firmy, nebo dvě děti?

celý článek

O lidech: 5 tipů, jak najmout dobré lidi, i když na to nemám budget ani čas


Co mám dělat, když zoufale potřebuji posilu do týmu, ale nemám ani čas se tomu věnovat, ani peníze na inzerci či externí firmu a ani si tak úplně nejsem jistý, jestli toho člověka dokážu zaplatit?

celý článek

Ivana Drábková: Bezpečné prostředí ve firmě může někdy znamenat i vyhazov společníka


Ivana Drábková léta jako krizová manažerka pomáhala šéfům a personalistům vytvořit v jejich firmě bezpečné a produktivní prostředí. Dnes své zkušenosti, které byly někdy opravdu drsné, využívá ve společnosti Performia jako konzultantka pro firmy na Severní Moravě. Barbora Hartmannová si s ní povídala o tom, jaké nejtěžší situace ve firmách řešila, co je podle ní největší „Achillovou patou“ šéfů českých firem a jak s nimi vytváří spravedlivé prostředí pro práci, díky kterému si šéfové nenosí starosti se zaměstnanci domů.

celý článek