O lidech: Testy osobnosti (2.díl)

Jak správně vybrat vhodný test osobnosti? Jak by měly vypadat výstupy testů ke konkrétním pozicím ve firmě? Jak fungují testy osobnosti zevnitř? Jaké vlastnosti jsou v testech ty nejdůležitější a proč máme tendenci zabývat se u sebe i ostatních spíše tím, co je špatně a bylo by třeba zlepšit?

Nejen o tom mluvila Barbora Hartmannová s Lucií Spáčilovou.



„Otázky v testu osobnosti nemůžou být prvoplánové. Například u otázky -Jíte rychle?- může někdo říct, že to je jasné, je to otázka na aktivitu. Jestli jsi aktivní, tak jíš rychle, jestli jíš pomalu, tak jsi neaktivní. No, ale reálně je to cílené na úplně jinou vlastnost, vůbec to s tím nemá co dočinění. Navíc těch otázek je v testu 200, takže když tu jednu otázku někdo obejde, tak těch dalších X otázek odhalí tu reálnou úroveň. Takže ten test je velmi chytrý, ale na druhé straně také velmi benevolentní...“
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete o sobě nebo svých lidech zjistit více?

Vyzkoušejte náš U-test osobnosti, který vám odhalí mnohé vlastnosti člověka.


O lidech: Proč lidé nedodržují pravidla a jak to změnit


V praxi se v Performii setkáváme s tím, že manažeři a šéfové firem někdy neví, jak zařídit, aby jejich lidé dodržovali pravidla. I proto si Barbora Hartmannová s Lucií Spáčilovou posvítily na to, co dělat, když někdo nedodržuje pravidla – kdy lpět na jejich dodržování a kdy je možné polevit. A taky se podívaly na to, jak nejsnáze pravidla do jakékoli skupiny zavést a co je pro to naprosto zásadní.

celý článek

O lidech: 3 důvody, proč ztrácíme sebedůvěru, a návod na to, jak ji vždy znovu najít


Proč někdy bezdůvodně ztrácíme sebedůvěru? Jaký vliv na nás má okolí a jak se od něj nenechat zviklat? Co dělat, když se začneme srovnávat s ostatními a jak se zbavit negativních myšlenek o nás samotných? A jak můžeme dobré sebevědomí pěstovat už u dětí?

celý článek

Gabriela Mrkvicová: Když se člověk něčeho bojí, měl by to hlavně zkusit


Podle čeho má člověk poznat, na co má talent? Je schopnost komunikovat s kýmkoli a kdykoli vrozená? Jaký je fígl pro ty, komu navazování vztahů a komunikace celkově tolik nejde? A proč je v dnešní době vůbec zapotřebí propojovat se s ostatními? O tom si Barbora Hartmannová povídala s Gabrielou Mrkvicovou.

celý článek

Renata Krutská: 12 let ve firmě? Teprve se rozjíždím


Dělat jednu práci 12 let ve stejné firmě a nevyhořet? Mnohým se to zdá jako nemožné, ale Renata Krutská, konzultantka a obchodnice z Performie, říká, že je teprve v první třetině.

celý článek