Jan Piťha: Je snazší udělat z horolezce elektrikáře, než z elektrikáře horolezce

Najít všestranné zaměstnance není lehké. Své o tom ví i Jan Piťha, generální ředitel ve společnosti Backbone s. r. o, který přijal nabídku natočit rozhovor s Lucií Spáčilovou, výkonnou ředitelkou společnosti Performia.

Společnost Backbone se zabývá telekomunikací a výstavbou technologie pro mobilní operátory. Na českém trhu působí od roku 2001. O osm let později expandovali do zahraničí a nyní se zaměřují hlavně na německý trh.

Mimo jiné založili i vlastní projekt Talent SPOT, v němž se zaměřují na mladé studenty, kterým nabízí odhalení svého pracovního předpokladu pomocí testů od Performie. 

Kvůli náročným pracovním podmínkám (šplhání po stožárech s vysokým napětím) musí velmi pečlivě vybírat nové zaměstnance. V rozhovoru Jan Piťha prozradil, co obnáší práce technika v jeho společnosti a zároveň vysvětlil, proč je pro něho jednodušší naučit horolezce porozumět elektřině, než elektrikáře naučit pracovat ve výškách.

Co vše musí technik ve společnosti Backbone umět, jaké ocenění společnost dostala a další tipy ze zákulisí úspěšné firmy se dozvíte ve videu. 

Zjistěte více o  tom, proč jsou naši VIP klienti úspěšnější než ostatní.


Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek