Lucie Spáčilová: Úspěch firmy spočívá v dobré komunikaci vedoucích s jejich lidmi

Nízká nezaměstnanost změnila HR politiku ve firmách. Do popředí zájmu se dostal zaměstnanec. Personální oddělení vymýšlí další a další benefity a výhody, jen aby do firmy nalákalo nové zaměstnance. Na druhou stranu do podniků přišli i nekvalitní jedinci, kteří firmě neprospívají. Co na celou situací říká ředitelka české pobočky Performie, Lucie Spáčilová?

Lucie Spáčilová o kominaci ve firmách

Kvůli nesnadné situaci se mnoho firem předhání v poskytování benefitů a zvyšování nástupního platu. To ale vede k situaci, kdy se bouří stávající zaměstnanci. Ti pak požadují adekvátní dorovnání, čímž se firma dostane do pasti. Podle Lucie Spáčilové nejdůležitější je se zaměstnanci komunikovat, předkládat jim cíle firmy, kam se firma bude posouvat.

V rozhovoru se mimo jiné zmiňuje, co by pro firmy mělo být nejdůležitější, na co se dále zaměřit a jak fungují nejúspěšnější klienti Performie.

Rozhovor vyšel v magazínu Trade News.

Zdroj fotografií: Trade News 

Nejste si jistí, jak správně komunikovat s uchazečem nebo zaměstancem? Chtěli byste se v komunikaci zlepšít? Přihlaste se na Komunikační soustředění nejen pro personalisty.


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek