Co dělat, když měním práci

Kdy je ten pravý čas říct zaměstnavateli, že uvažuji o odchodu? Jak správně současné zaměstnání opustit?

Co mám dělat, když mám představu o pozici, kterou chci, ale ona se pořád neobjevuje? Proč je někdy dobré přihlásit se na novou pozici, i když některé požadavky z inzerátu nesplňuji? A jak správně přicházet v novém zaměstnání s náměty pro změnu, když chyby vidím už od prvního dne?

Na tyto a další otázky se pokusila Barbora HartmannováLucií Spáčilovou v tomto díle podcastu odpovědět.



„Člověk by se měl opravdu rychle rozmyslet, jestli chce změnit práci. Měl by to mít jako takový rychlý projekt. Najít si veškeré informace, které potřebuje, doptat se, zjistit si vše a pak se rychle rozhodnout. Protože zůstávat dlouhodobě v takovém tom stavu "nevím", je příšerné. Asi si to každý někdy zkusil, být v takovém tom nerozhodném stavu. Nikam to nevede, protože člověk nědělá žádný pokrok ani na tom místě kde teď je, ale zároveň se vlastně celkově nikam reálně neposouvá.“
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete znát svůj skutečný potenciál a zjistit, co ve vás je?

Na to máme speciální seminář! Tak se přihlaste.


O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek

Dalibor Herbrich: Náskok budou mít firmy, které dají mladým prostor se učit


S Daliborem Herbrichem z QuickJOBS o tom, jaké to je rozjíždět startup, který má silnou konkurenci? Jaký je pohled dnešní mladé generace na práci a jak to jako zaměstnavatel využít? Co by se starší generace mohla naučit od té mladé a naopak?

celý článek