Flexibilita práce

Jak přistupovat k flexibilitě práce, ke které mnohé firmy do velké míry dovedla pandemie? Jsou home office nebo sdílená pracovní místa budoucností práce? Rozšíří se flexibilita místa také na čas a ovlivní množství hodin, které lidé tráví v práci? Jak přesně zajistit, aby všechny tyhle prvky byly mezi zaměstnanci chtěné a spravedlivé? A jak to celé správně odkomunikovat do týmu?

O tom s Lucií Spáčilovou mluvila Barbora Hartmannová.



„Ne každý je schopen měnit své návyky bez frustrace. Někteří lidé flexibilní pracovní prostředí ocení, potřebují totiž často změnu. Ale část zaměstnanců bude spíše frustrovaná a může u nich dojít až k tomu, že do práce nebudou docházet rádi. Vždy je potřeba vědět, jaké lidi mám v týmu, než začnu tyto změny zavádět.“
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Jsou vaši zaměstnanci produktivní i při práci z domova?


Zkontrolujte si s námi, jestli jste nastavili všechno správně. Máme pro vás desatero pravidel přímo pro zaměstnance.


O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek

Dalibor Herbrich: Náskok budou mít firmy, které dají mladým prostor se učit


S Daliborem Herbrichem z QuickJOBS o tom, jaké to je rozjíždět startup, který má silnou konkurenci? Jaký je pohled dnešní mladé generace na práci a jak to jako zaměstnavatel využít? Co by se starší generace mohla naučit od té mladé a naopak?

celý článek