Honza Klusoň: Když chcete přilákat ty správné lidi, buďte autentičtí

Honza Klusoň je CEO české odnože společnosti Welcome to the Jungle, která pomocí webové platformy propojuje lidi a firmy tak, aby lidé byli v týmech, které jim sednou, a firmy měly kandidáty, kteří zapadají do jejich firemní kultury. „Chceme, aby práce měla udržitelné místo v našich životech,“ říká.

Barborou Hartmannovou si povídali o tom, jaké největší chyby dělají firmy při budování firemní značky nebo jak uchazeč může poznat, že je firma dobrá. Podívali se na téma čtyřdenního pracovního týdne, na to, jaká budoucnost čeká work-life balance nebo proč štěstí a rozvoj lidí v práci není úkolem manažerů.



„Spousta firem řekne: 'Vždyť my těm lidem dáváme, co jim na očích vidíme. My se o ně staráme, my jim každý benefit dáme, mají tady tu volnost, všechno super. Ale ono to těm lidem nestačí.' Potom si firmy myslí, že jsou ti lidé nevděční a že toho chtějí víc a víc. Ale ve skutečnosti je to o tom najít balanc mezi péči o lidi a jejich výsledky.“
Honza Klusoň

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Kteří lidé vašemu týmu opravdu pomáhají? Jak měřit výsledky?

Přijťe to zjistit na náš klíčový seminář.


O lidech: Jak vzbudit respekt


Co to respekt vůbec je a proč nám na tom, abychom ho u ostatních vzbuzovali, tolik záleží? Jak to souvisí se sebedůvěrou? Jak být respektován i s minimálními zkušenostmi a jak přesvědčit o své kvalitě i starší kolegy? A jaké je to nejúčinnější kouzlo, které nám pomůže získat si u lidí uznání?

celý článek

O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek