Jak mít dobré vztahy na pracovišti?

Dobré vztahy chce mít v práci asi každý. Jak je ale opravdu mít? Je vůbec možné, aby všichni ve firmě měli skvělé vztahy? V čem je tým podobný třídě ve škole? Jak vyřešit konflikt mezi dvěma lidmi či odděleními a jaké zásadní věci chybí, když v týmu vztahy „pokulhávají“?

O tom s Lucií Spáčilovou v dalším díle rozhovorů "O lidech" mluvila Barbora Hartmannová.



„Je to skvělé, když si člověk najde mezi lidmi na pracovišti třeba nejlepší přátele, stává se to a není to nic výjimečného. Jste spolu často, máte spoustu společných zážitků, společných témat a porozumění, a tím pádem se tam ten vztah lépe vytváří. Ale není to nutné, nemusí to být tak intenzivní, nemusíme se zajímat do hloubky o každého jednoho kolegu v práci. Ne každý je tak moc empatický. Lidé, kteří jsou trochu sóloví hráči, nebo nejsou moc otevření, nemusejí mít tak vřelé vztahy s kolegy. Je ale důležité, umět spolu vycházet a umět si vyjít vstříc.“
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Máte v týmu ty správné lidi, kteří vám opravdu pomáhají?


Zjistěte, co vše vám řekne U-test osobnosti o vás, vašich blízkých a vašich lidech ve firmě.


O lidech: Jak vzbudit respekt


Co to respekt vůbec je a proč nám na tom, abychom ho u ostatních vzbuzovali, tolik záleží? Jak to souvisí se sebedůvěrou? Jak být respektován i s minimálními zkušenostmi a jak přesvědčit o své kvalitě i starší kolegy? A jaké je to nejúčinnější kouzlo, které nám pomůže získat si u lidí uznání?

celý článek

O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek