K čemu je personální oddělení?

Proč má personální oddělení špatnou pověst? K čemu vlastně personalistu potřebujeme a co by od něj měl vedoucí chtít? Kdy je ten správný čas založit ve firmě personální oddělení? Proč personalistika není jenom o papírování a co má společného s pilotováním letadla?

O tom s Lucií Spáčilovou v dalším díle rozhovorů "O lidech" mluvila Barbora Hartmannová.



„Úkolem personálního oddělení je, aby všichni ti šikovní lidé mohli dělat svou práci a firma měla celkové výsledky, aniž by tam docházelo k velkým katastrofám, které jsou vždy spojené s lidským faktorem.“
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Zjistěte, jak vytvořit a udržet skvělý tým.


Přihlaste se na náš klíčový seminář o budování týmu.


O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek

Dalibor Herbrich: Náskok budou mít firmy, které dají mladým prostor se učit


S Daliborem Herbrichem z QuickJOBS o tom, jaké to je rozjíždět startup, který má silnou konkurenci? Jaký je pohled dnešní mladé generace na práci a jak to jako zaměstnavatel využít? Co by se starší generace mohla naučit od té mladé a naopak?

celý článek

O lidech: Lidi jsou problém. Kdo ho bude řešit?


Když sestavujete firemní strategii, jak se díváte na oblast „lidé“? Je to jen nákladová položka plná administrativy, nebo zásadní bod k diskusi? Jak by to mělo být a proč pravěké HR v moderní době nepřežije?

celý článek