Kdo nás brzdí, když ne my?

Už se vám stalo, že jste se po běžném rozhovoru s někým začali cítit naprosto hrozně? Je dost možné, že jste se setkali s brzdičem, který to tak záměrně chtěl. Ale taky je možné, že to tak vůbec nebylo a problém byl na vaší straně. Jak rozpoznat, kdo patří mezi brzdiče, a jak se takový člověk liší od lidí takzvaně toxických? Jak ustát přítomnost někoho, kdo chce naše snažení zastavit? A je možné brzdiče předělat?

O tom s Lucií Spáčilovou mluvila Barbora Hartmannová.



„Často se mi stává, že mi šéfové a ředitelé firem říkají »Ale tak o Frantu nemůžeme přijít, on má vazby, on si s klienty prostě rozumí, on je jediný kdo tady tu naši technologii zabezpečuje...« Pak je ale zajímavé, že když se tímto prokoušeme, zbavíme se ho, tak zjistíme, že to byla jen taková nafouknutá bublina. Že když se ten Franta propustí, tak zjistíme, že jeho vztahy se zákazníky vůbec nebyly takové, jak je prezentoval, že všechno bylo jinak.“
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete se dozvědět více o osobnosti svých zaměstnanců nebo kandidátů?

Otestujte je pomocí našeho U-testu a odhalte ty neproduktivní.


Svatava Kovářová: Chcete mít úspěšné dítě? Dejte mu co nejvíce zážitků a zapojte ho


Kam se ztrácí motivace dětí chodit do školy? Jak se pozná opravdu dobrá škola? Proč dvojky z chování ničemu nepomůžou a jak by se problémy měly řešit ve škole i v pracovním týmu? O tom mluvila Lucie Spáčilová se Svatavou Kovářovou ze škol BASIC.

celý článek

O lidech: 7 kroků, jak zlepšit svou kariéru a být na svou práci hrdý


Proč kariéra nemusí nutně tkvět ve šplhání po žebříčku do čím dál vyšších pozic a proč bychom ji měli chtít zlepšovat? Co když je pro nás práce jen prostředkem pro to, jak po práci žít? Odpovědi na tyto otázky a navíc 7 kroků k tomu, jak být na svou práci hrdý/á, najdete v tomto díle podcastu.

celý článek

O lidech: Jak vzbudit respekt


Co to respekt vůbec je a proč nám na tom, abychom ho u ostatních vzbuzovali, tolik záleží? Jak to souvisí se sebedůvěrou? Jak být respektován i s minimálními zkušenostmi a jak přesvědčit o své kvalitě i starší kolegy? A jaké je to nejúčinnější kouzlo, které nám pomůže získat si u lidí uznání?

celý článek

O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek