Rozmazlují moderní benefity zaměstnance?

Stále více slyšíme ze všech stran o benefitech, kterými se firmy častokrát až předhání, aby si udržely nebo našly zaměstnance. Jaká je vlastně původní myšlenka benefitů a proč by bylo fajn se k ní vrátit? Za jakých podmínek by v Česku mohl fungovat čtyřdenní pracovní týden? Jaká úskalí a pozitiva benefity přináší? A jak může běžná firma konkurovat v této oblasti těm, které nabízejí přehršel výhod pro zaměstnance? 

O tom si povídala Barbora Hartmannová s Lucií Spáčilovou.



„Když firma v inzerátu hodně poukazuje na benefity, přiláká si k sobě takové kalkulátory, lidi, kteří stále jen přepočítávají, aby z toho oni sami vyšli dobře. Takoví lidé se pak velice špatně motivují a jejich výkon nebývá stabilní."
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete umět rozeznat, kdo firmě opravdu přispívá a kdo stále jen "kalkuluje"?

Přijťe se to naučit na náš klíčový seminář.


O lidech: Jak vzbudit respekt


Co to respekt vůbec je a proč nám na tom, abychom ho u ostatních vzbuzovali, tolik záleží? Jak to souvisí se sebedůvěrou? Jak být respektován i s minimálními zkušenostmi a jak přesvědčit o své kvalitě i starší kolegy? A jaké je to nejúčinnější kouzlo, které nám pomůže získat si u lidí uznání?

celý článek

O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek