29. číslo časopisu DOBRODRUŽSTVÍ PERSONALISTIKY 
je na světě!

Téma „nejsou lidi“ rezonuje světem a trhem práce již několik let. I my jsme se proto zaměřili na to, jaký postoj je třeba zaujmout, aby vás to už nemuselo tolik trápit. Rádi bychom vám poskytli nový pohled na problém, který je velmi bolestivý napříč mnoha obory. Třeba trápí i vás. Snad u nás najdete inspiraci, jak tento problém vyřešit jednou pro vždy. 


Česko má nejnižší míru nezaměstnanosti v celé EU. S číslem 3,5 % tak fráze „Nejsou lidi!“ sedí víc než kdy jindy. Když ale ani kritické období pandemie v tomto ohledu nic nezměnilo, není už čas přestat tuhle frázi používat a hledat cesty, jak i v takovém období šikovné lidi najít? Není to snadné, ale návod na to existuje. Chcete se o něm dozvědět více?

„Za poslední dva roky se nám třeba daří držet průměrnou délku výběrového řízení pro klienta na tři a půl týdne."
Lucie Spáčilov, výkonná ředitelka ve společnosti Performia, spol. s r.o.

Ve 29. díle časopisu najdete tyto články: 

  • Jak mít dostatek kvalitních zaměstnanců? Zapomeňte na to, že "nejsou lidi"
  • JANA JÁČOVÁ: Na náboru musíte pracovat trvale, jinak nefunguje
  • 6 znaků moderního zaměstnavatele
  • Jak si české firmy poradily v situaci, kdy není kvalitních kandidátů nazbyt
  • POHLED ZVENČÍ: Nejhorší je, když firmy začnou nabírat každého, shodují se experti ze tří kontinentů

Chcete dostávat časopis pravidelně do schránky?

Objednejte si předplatné! 


Z PRAXE: Proč porozumění lidem zlepšuje manažerské schopnosti


Zapomeňte na ohraná klišé. Rozumět lidem není jen o vytváření společenských vztahů. Je to o odhalení potenciálu každého jednotlivce ve vašem týmu, je to společná cesta k cíli a je to také klíč k efektivnímu vedení lidí. Mohl by dirigent vést stohlavý orchestr, kdyby neznal dovednosti každého hudebníka? Pravděpodobně ano, ale poslouchat by se to nedalo. Stejně tak je tomu i v případě středního managementu. Zeptali jsme se několika zástupců českých firem, kteří vzdělávají své manažery právě v této oblasti, na to, co jim to přináší. Jste zvědaví?

celý článek

Jak ztratit kandidáta v deseti krocích


Boj o skvělé zaměstnance neutichl a firmy se předhání v tom, co jim nabídnout, aby je získali pro sebe. Možná i kvůli tomuto přístupu se některé organizace svým přístupem k výběrovému řízení nevědomky samy ochuzují o zajímavé uchazeče. Co dělají, že ztrácí u své cílové skupiny plusové body? Tady je deset chyb, které ve výběrových řízeních nejčastěji pozorujeme.

celý článek

Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek