Co se děje v Performii VIP 3-2024

Co se u nás údálo na začátku roku 2024? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali a natočili? Jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a manažerů? O tom se dočtete právě v tomto přehledu.


Konference Performia 2024: Už známe 6 hostů z praxe

22. a 23. května v Praze se odehraje další ročník konference Performia. Už v tuhle chvíli máme přihlášených 135 účastníků a potvzrených 6 hostů z praxe.

Navíc na konferenci česká Performia oslaví 20 let své existence. Jestli ještě nemáte rezervované místo, udělejte to co nejdříve.


Další Dobrodružství personalistiky je na světě!

Nové číslo časopisu Dobrodružství personalistiky je na světě. O čem je tentokrát? O tom, proč by měl střední management rozumět lidem.

Najdete v něm opět vyjáření manažerů a ředitelů českých firem z řad našich klientů a nově i rubriku Optikou Performaček - tedy optikou našich zkušených konzultantek.

Ještě vám do schránky nedorazilo? Dejte nám vědět.


Brněnská kancelář se přesunula do nových prostor

Naše brněnská pobočka už nám byla malá, a tak jsme se přestěhovali do krásných nových prostor. Na dni otevřených dveří jsme v lednu přivítali naše klienty a podporovatele. Ještě jste tu nebyli? Přijďte se za námi podívat? Potřebujete půjčit seminární místnost v Brně? Ozvěte se nám.


Co se děje ve světě Performerů?

ZASE JE NÁS VÍC

Mezi naše stálice jsme přivítali nové firmy:

  • Městská energie s.r.o.
  • BAUMIT, spol. s r.o.
  • ZEDNICTVÍ JENEŠ, s.r.o.
  • RKO GROUP a.s.
  • SUMA spol. s r.o.

CO SE DĚLO A DÍT BUDE?

Za poslední dobu jsme zvládli hned 2 webináře pro VIP klienty, které od nás máte zdarma:

  • V prosinci na téma "Krok za krokem výběrovým řízením" s Hankou Slačálkovou. Účastníci měli možnost vidět, jak to děláme my v Preformii.
  • V únoru jsme pak s Martou Machovskou prošli téma Interní audit v praxi a jeho efekty - příklady z praxe.

Záznamy najdete ve VIP sekci našeho webu.

Setkali jsme se na brunchi

14. února 2024 jsme se setkali v Kuřimi v KSK Precise Motion, a.s a povídali si na téma "I firma se 120 zaměstnanci může mít osobní vztahy". Hostitelem byla personalistka Iveta Musilová a její kolega Jakub Bayer.

Inspirace a sdílení úspěšných akcí z praxe z oblasti HR, přátelská atmosféra s otevřenou komunikací a žádné bezvýznamné plkaní u kafíčka. Tak vypadají naše Performia brunche u našich VIP klientů.

Moc děkuji Ivetě Musilové a Jakub Bayer za seznámení s výrobou, pohostinnost a sdílení. Dále děkuji ostatním účastníkům, že inspirovali Ivetu a Jabuba, protože i oni nám prozradili, co funguje zase u nich.

CO SE CHYSTÁ?

Těšit se můžete na VIP webinář 14.3. od 13:00 do 15:00 na téma Ověřování referencí - příklady z praxe s Ivou Schulzovou.

Další termíny brunchů v dubnu jsou následující (témata ještě ladíme):

  • 16. dubna 2024 ve společnosti KAVALIERGLASS, a.s. (Čechy)
  • 18. dubna 2024 ve firmě VITAR, s.r.o. (Morava)

Zapište si to do svých kalendářů. My se na vás budeme těšit.

A ještě jedna novinka...

Makáme na jedné vychytávce, co podpoří rychlou komunikaci mezi vámi, rychlou informovanost o Performia brunchích a webinářích pro VIP, přihlašování na akce a další věci. Máte se na co těšit!


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Pravidelně pro vás zkoumáme hluboké vody internetu, aychom vám mohli přetlumočit, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Opomíjení remote pracovníci

*Remote práce je takový druh práce, kterou vykonáváte na dálku bez nutnosti fyzicky navštěvovat svou firmu.

Podle Wall Street Journal a časopisu Forbes jsou remote pracovníci až ve 31 % opomíjeni, pokud se jedná o povýšení. Až 90 % ředitelů firem souhlasí a tvrdí, že při povyšování opravdu preferují zaměstnance vyskytující se v kancelářích. Můžeme zde použít „sejde z očí, sejde z mysli“? Podle Nicholase Blooma, experta Standfordské univerzity se jednoznačně jedná o diskriminaci. Co byste řekli vy?

Článek v angličtině, ze kterého jsme vycházeli, najdete zde.

Jak to vidíme my: Podle nás by firma umožňující takový druh práce měla umět lidi na dálku vést a sledovat výsledky práce u všech svých zaměstnanců. Vždyť přeci 10 hodin strávených v kanceláři ještě nezaručuje hotovou práci. Firmy by zároveň měly vědět, u koho si takový druh práce mohou dovolit, a kdo to naopak bez každodenního dohledu nezvládne.

Proč je produktivita nejen u remote zaměstnanců tak důležitá, si můžete přečíst v našem článku Z PRAXE: Je produktivita opravdu tak důležitá. Tipy, jak vést lidi na dálku, pak najdete v našem podcastu O lidech.

Informace v životopise. Měly by nás vůbec zajímat?

Na webu společnosti Welcome to the Jungle najdete článek zabývající životopisy. Přesněji řečeno tím, na co se v životopisu zaměstnavatelé dívají. Podle nich mají náboráři v hledáčku konkrétní klíčová slova, která v životopise na první pohled hledají. Závěrečným doporučením pro uchazeče je tedy zvolit správná klíčová slova pro danou pozici a životopis strukturovat tak, aby byly tyto formulace dobře a rychle viditelné.

Více se dočtete v původním článku.

Jak to vidíme my: Už několikrát jste od nás mohli slyšet, že bychom životopis měli brát pouze jako rozšířenou vizitku. Ve chvíli, kdy kandidát moc dobře ví, co do životopisu napsat, aby byl přijat, se nám může velmi lehce stát, že naletíme neochotnému vykonavači nebo rovnou brzdiči. Jen ti mají totiž dostatek času zjišťovat, jaké formulace v životopise zaujmou. Opravdu produktivní člověk totiž v mnoha případech jen opráší x let starý životopis doplněný o nejnovější pozici. V tempu, kterým se ubírá jeho pracovní i osobní život, totiž nemá času nazbyt, aby se zabýval pozlátky. Fakta jsou jasná, černé na bílém.

Při našich výběrových řízeních se primárně zaměřujeme na aspekty jako je osobnostní potenciál a motivace, a to z životopisu rozhodně nevyčteme. Jak to tedy poznáme? To vás můžeme naučit na našem semináři Jak vytvořit a udržet skvělý tým.

V Brně vědí, že rozumět lidem je klíč

Brněnská společnost Než zazvoní přišla s nápadem, jak by si tolik omílané různorodé generace mohly zase trochu víc rozumět. Ve Slovníku generace Z shrnula více než 120 pojmů a slangových označení, která můžeme často slyšet od mladých lidí. Cílem tohoto projektu je, aby rodiče a učitelé lépe rozuměli mladým lidem, se kterými jsou každý den v kontaktu. No, není to geniální nápad?

Více o knize se dozvíte přímo na stránkách společnosti.

Jak to vidíme my: Víme, že si teď možná nejeden vedoucí pracovník povzdechl: „Kéž by tak existoval slovník/návod i na moje zaměstnance.“ A víte co? On existuje. Není možná tak jednoznačný jako ten na generaci Z, ale opravdu existuje. Je mnoho faktorů, podle kterých svoje zaměstnance posuzovat. Proč nezačít třeba jejich umístěním na káře, motivací nebo osobnostním potenciálem? Ještě lepší ale je nejdřív rozumět sám sobě. I s tím vám umíme pomoci. Na našem semináři Poznej svůj skutečný potenciál.


Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích:


Jaké akce pro vás chystáme v roce 2024?

Rok 2024 je poměrně nabitý. Tady je malý výběr toho, na co se můžete těšit. Aktuální termíny všech akcí najdete tady.

WEBINÁŘ ZDARMA

Mýty o mladé generaci bude probírat Lucie Spáčilová s Daliborem Herbrichem z pracovního portálu QuickJOBS.

Poznej svůj potenciál

Chcete doopravdy porozumět lidem a ještě více proniknout do toho, jak je s lehkostí vést? A máte odvahu s tím začít u sebe?

Komunikační soustředění

Děsí vás dlouhé neefektivní pohovory, po nichž jste spíše zmatení, než rozhodnutí o výsledku? Pak je toto pro vás.


Co jsme pro vás napsali a natočili?

Kromě nového časopisu jsme vydali několik článků na našem blogu. To, na co vás ale chceme upozornit, jsou články s našimi top klienty v časopise TRADE NEWS:

Petr Havlík: Odvaha, vynalézavost a šikovnost našich lidí. To je největší kapitál

Martina Pěčková: Anonymita globálního obchodu člověka demotivuje

A samozřejmě jsme v poslední době vydali další díly podcastu O lidech. Viděli jste už všechny, které by se vám mohli hodit do práce nebo i osobního života?

Chcete se s námi pořád vzdělávat?

Pak kromě návštěv VIP webinářů a brunchů nezapomeňte pravidelně poslouchat náš podcast.


Co se děje v Performii VIP 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 5-2023


Co se v Performii událo na jaře roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí pro TOP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 3-2023


Co se v Performii událo v prvním čtvrtletí roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte ve shrnutí pro top klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 12-2022


Co se v Performii událo v listopadu a prosinci 2022? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí upraveném pro naše top klienty.

celý článek