Cíle: Jsme schopni žít bez nich?

K čemu jsou člověku v životě cíle? Jak skloubit cíle s prožíváním "přítomného okamžiku“ a jak si správně určit cíl tak, aby nebyl nedosažitelný a zároveň nebyl příliš malý? Je cílevědomost vlastnost, která se dá naučit, a proč někteří lidé raději žádné cíle nemají? A jak si máme stanovovat cíle v době, která je nejistá?

O tom s Lucií Spáčilovou mluvila Barbora Hartmannová.



„Dokud není cíl splněný, tak je v naší mysli. Je to ta myšlenka, kterou si člověk vytváří. Jestli si to vytvoříš, že to má být teď, za půl roku nebo za dva roky, je na tobě. Ty si ty cíle vytváříš.“
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Jak motivovat svůj stávající tým? A jak neztrácet schopné lidi?

To a mnohem více vám prozradíme na našem semináři Jak vytvořit a udržet skvělý tým.


O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek

Dalibor Herbrich: Náskok budou mít firmy, které dají mladým prostor se učit


S Daliborem Herbrichem z QuickJOBS o tom, jaké to je rozjíždět startup, který má silnou konkurenci? Jaký je pohled dnešní mladé generace na práci a jak to jako zaměstnavatel využít? Co by se starší generace mohla naučit od té mladé a naopak?

celý článek