22. číslo časopisu DOBRODRUŽSTVÍ PERSONALISTIKY 
je na světě!

Nejspíš jste to už také zažili. Při debatě s nějakým člověkem, který rád používá spoustu cizích slov a specifických moderních výrazů, jste se cítili trochu nesví, protože jste některým výrazům prostě nerozuměli, nebo měli jen mlhavý koncept toho, co asi pojmenovává. Většina z nás se kvůli ne zrovna dobrým zkušenostem ze školy nerada ptá, aby nevypadala hloupě. A tak se snažíme pochopit co nejvíce ze souvislostí, tu a tam si něco domyslíme a hlavně souhlasně pokyvujeme, i když nám jádro věci tak trochu uniká.

Časopis DOBRODRUŽSTVÍ PERSONALISTIKY
Věřím, že bychom neměli nové, moderní výrazy ignorovat. Je ale důležité jim opravdu porozumět.
Lucie Spáčilová, výkonná ředitelka a zakladatelka společnosti Performia, spol. s r.o.

EDITORIAL od Lucie Spáčilové:

Oblast HR (z angl. human resources = lidské zdroje) a personalistiky je pro dobrodruhy. Pro odvážlivce, kterým nestačí jen tak používat „chytrá slova“, ale kteří rádi věcem rozumí a díky tomu mohou nejen mluvit, ale také jednat. Proto jsme toto číslo našeho magazínu věnovali různým moderním pojmům, se kterými se můžete setkávat. Například Vlasta Opelková se podívala na syndrom vyhoření ryze zdravým rozumem. Eva Svobodová, ředitelka Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, nám přiblížila téma digitalizace, abychom se neomezili jen na představu o robotovi, který převezme něčí práci. Definovali jsme také dnes velmi často používaná označení jednotlivých generací a jednoduše si řekli, co to pro nás v personalistice znamená. No, a v neposlední řadě najdete v tomto čísle a na našich webových stránkách slovníček nejčastějších moderních pojmů, se kterými se můžete setkat.

Věřím, že bychom neměli nové, moderní výrazy ignorovat, ale ani kolem nich dělat velký „humbuk“. Je potřeba jim hlavně porozumět a pak se rozhodnout, jak s nimi naložit.

Předplaťte si časopis plný inspirace

Chcete mít vždy dostatek inspirace pro oblast vedení lidí a vědět, jak vytvořit a udržet skvělý tým? Pak tu pro Vás máme předplatné časopisu. Na rok stojí jen 199 Kč a informace v něm obsažené jsou k nezaplacení.

Časopis vychází pravidelně v únoru, červnu a říjnu.

Anebo se staňte naším aktivním klientem a dostávejte časopis do své schránky zdarma.


Přijďte se podívat na jednu z našich přednášek, kde si časopis můžete odnést v tištěné podobě!

Termíny nejbližších přednášek zde.


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek