Co se děje v Performii VIP 4-2022

Co se u nás údálo na jaře roku 2022? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu a co z toho budete mít vy? To vám přinášíme v tomto přehledu speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.


Na květnové konferenci zbývají poslední tři místa!

O konferenci Moderní trendy HR 2022 jste už od nás slyšeli. Bude se konat 18. a 19. května v Praze. Dnes už ale zbývají poslední 3 místa do cílových 150 účastníků. Sám hlavní přednášející Mårten Runow se už konference nemůže dočkat a posílá ze Švédska svůj pozdrav účastníkům. Mimo to už jsou známi čtyři vystupující z řad úspěšných českých firem z praxe.

Více o konferenci Performia zjistíte tady.


Co se událo a co se chystá ve světě Performerů?

V úterý 22. února jsme měli další skvělý webinář pro top klienty Performia, tentokrát na téma "Jak na specialisty?". Webinář vidělo celkem 62 lidí. Další webinář se bude konat 23. srpna. Pokud byste měli nápad na téma, rozhodně nám o něm dejte vědět.

Mimo to se budou brzy konat VIP setkání klientů, takzvané brunche. Nejbližší volné termíny jsou 15. června v Čechách a 16. června na Moravě.

Dotazníky a testy frčí

V březnu naši top klienti v online systému Performia využili 3 930 dotazníků k výběru nových kolegů a interním auditům. To je nejvíce za posledního půl roku! Může to znamenat jediné - kandidátů mají firmy z téhle naší skupinky stále více.

A kdo přibyl mezi "Performery"?

Kdo přibyl na naši zlatou "zeď slávy" mezi úspěšné firmy s licencí k online systému Performia, ale hlavně schopných a připravených na budování úspěšných týmů?

  • Sleep Centrum s.r.o.
  • HUDYsport a.s.
  • Inovan CZ s.r.o.
  • XERCOMn s.r.o.
  • JAP FUTURE s.r.o.
  • SAPELI, a.s.

V tuhle chvíli patří mezi VIP klienty Performian 118 českých firem. Máme radost, že se skupina firem, které pracují na tom, aby měly skvělé týmy, stále rozšiřuje!


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Už podruhé jsme pro vás v tomto shrnutí prozkoumali hluboké vody internetu, abychom vám mohli poreferovat, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality a jen upozorňujeme, že články neobsahují vyjádření našeho názoru, jde jen o shrnutí toho, co se děje v našem oboru...

A zase ta mladá generace

Na webu Aktuálně.cz najdete článek, který se zabývá mezinárodní studií poradenské firmy Randstad. Ze studie vyplývá mimo jiné i to, že lidé z generace Z a mileniálů by raději zůstali nezaměstnaní, než aby v práci trpěli.

55 % dotazovaných z mladší generace v dotazníku uvedlo, že by raději v práci dali výpověď, než aby přišli o svůj osobní život. 43 % všech dotazovaných nepřijme nabídku práce od zaměstnavatele, který zastává odlišné názory na sociální a environmentální problémy. Dalším tématem, které se ve studii vyskytuje je pak rovnoprávnost a začleňování různých společenských skupin. Celý článek včetně odkazu na zmiňovanou studii najdete tady.

NÁŠ TIP: Na jednom z našich klíčových seminářů vás naučíme vyznat se v potenciálů každého jednoho kandidáta. S těmito znalostmi poznáte vhodného uchazeče bez ohledu na to, k jaké patří generaci.

Stres z války a všech špatných zpráv

Po dlouhé covidové pandemii nebyl čas si trochu oddechnout. Přichází válka na Ukrajině a pro mnoho lidí tak začíná další těžké období. Další zátěž na naše smysly, plno stresu a katastrofální aktuality ze všech stran. Na webu Českého rozhlasu najdete zajímavý rozhovor s vedoucí pracoviště molekulárního metabolismu a chronických onemocnění na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity Julií Dobrovolnou.

Článek je zaměřen na to, jak se stresu z válečného konfliktu ubránit, nebo možná spíše postavit se k tomuto druhu stresu tak, aby vás poškodil pokud možno co nejméně a vy jste tak byli i nadále schopni směřovat svou pozornost správným směrem. Rozhovor čtěte tady.

NÁŠ TIP: Poslechněte si náš díl podcastu O lidech. Lucie Spáčilová vám v něm poradí, jak zvládat obavy z budoucnosti a to nejen v pracovní rovině, ale i té osobní.

Interní PR zas a znovu

Že je interní PR (kromě produktivity) základem fungujícího týmu, se vás snažíme přesvědčit již dlouhou dobu. Shodneme se tedy i s Danielem Nedvědem, generálním ředitelem ASIANA MICE. Tato firma se zaměřuje mimo jiné třeba na firemní akce. V rozhovoru pro HR News mluví o socializaci v rámci firmy a důležitosti mezilidského kontaktu. Jak pandemie zamávala s firemními akcemi a jak bude vypadat „pocovidový“ návrat k osobnímu mezilidskému potkávání? Nejen to najdete v rozhovoru tady.

NÁŠ TIP: Nevíte, jak interní PR uchopit nebo jak ho vylepšit? Právě proto jsme pro vás připravili workshop zaměřený právě na interní PR a firemní kulturu


Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích.


Podcast O lidech nově s hosty

V podcastu "O lidech" přibyly další 4 nové díly a z nich jsme dva natočili s hostem. Lucii Spáčilovou tak na chvíli vystřídali dva milí hosté - jeden z řad Performie, jeden z řad externích. Přišlo na témata jako je absolutní efektivita výběrového řízení s Hanou Slačálkovou nebo sociální sítě jako skvělý zdroj uchazečů s VIP klientkou Performie Janou Jáčovou. Už jste všechny nové díly slišeli?


Na co se můžete těšit v oblasti vzdělávání?

Kromě květnové konference chystáme i nový workshop k inzerci a webinář. Nenechte si tyhle akce ujít.

WEBINÁŘ: Jak (ne)budovat značku zaměstnavatele

Jak souvisí jméno firmy s tím, kdo se vám do firmy hlásí a jak velký je zájem pracovat zrovna u vás? Proč se pojem „budování značky zaměstnavatele“ v poslední době často skloňuje a co si pod ním představit? Tadyři rozhodně nesmíte chybět! 

Komunnikační soustředění nejen pro personalisty

Děsí vás dlouhé neefektivní pohovory, po nichž jste spíše zmatení, než rozhodnutí o výsledku? Stává se vám někdy, že při pohovoru myslíte na nedokončenou práci a nedokážete se plně soustředit? Pak si tento trénink nemůžete nechat ujít.

NOVÝ WORKSHOP: Jak na funkční náborovou inzerci

„Zaujal mě váš originální inzerát!“ slyšeli jsme už mnohokrát od šikovných nováčků, které jsme přijali k nám nebo k našim klientům. Také se vám líbí, když je inzerce více než jen „nabízíme/poptáváme“? Přihlaste se na tento workshop.

Aktuální termíny všech našich akcí najdete tady.

Chcete být ještě o kus lepší v budování týmů než jste?

Pak prozkoumejte naše specializované semináře a workshopy.


Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 5-2023


Co se v Performii událo na jaře roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí pro TOP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 3-2023


Co se v Performii událo v prvním čtvrtletí roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte ve shrnutí pro top klienty Performia.

celý článek