Co se děje v Performii VIP 6-2022

Co se u nás údálo v květnu a červnu 2022? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali nebo natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu a co z toho budete mít vy? To vám přinášíme v tomto přehledu peciálně upraveném pro VIP klienty Performia..


KONFERENCE 2022: Mårten Runow přivezl do Prahy přelomový koncept

Konference Moderní trendy HR 2022, která se konala v květnu v Praze, se velmi vydařila. Všech 162 účastníků odcházelo se spoustou poznámek a podnětů do své práce, ale i s dobrou náladou, protože se potkali s kolegy z dalších českých firem. Jak konference probíhala si můžete blíže přečíst v článku na serveru HRNews.cz:

HR manažeři jsou mrtví. Jací budou personalisté budoucnosti?


Jubilejní Dobrodružství personalistiky je venku!

Jubilejní 30. číslo časopisu Dobrodružství personalistiky vyšlo v pondělí 20. června a zasloužilo si i 4 strany navíc. Na časopisu pracovaly naše "markeťačky" Bára a Bára. Tématem byla tentokrát...

NEJDISKUTOVANĚJŠÍ TÉMATA ze světa šéfů a personalistů

Časopis by vám, našim VIP klientům, měl přijít zdarma do schránky. Jinak je možné si jej předplatit nebo koupit jen aktuální číslo. Více o tom najdete tady
  • Nové trendy, kam se podíváš. Jak neriskovat a zároveň nezaspat?
  • Flexibilita je téma dneška! Rozhodovat bude to, jestli se s ní správně vypořádáme
  • Když nemáte dobře motivované lidi, žádné benefity to nezachrání
  • LUCIE SPÁČILOVÁ: Chci dosáhnout toho, aby byla práce obecně vnímána jako pozitivní součást života
  • Úzké propojení HR a vedení je pro úspěch firmy zásadní, shodují se ředitelé českých firem
  • 6 nejdražších chyb v administrativně-právní oblasti a jak se jim vyhnout

Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích.


Co se událo a co se chystá ve světě Performerů?

Co se událo?

V červnu jsme se sešli hned na dvou VIP brunchích.

V Liberci nás hostila Markéta Hrbková ze společnosti KODAP, s.r.o. a povídali jsme si na téma „Jak to děláme, aby se noví pracovníci cítili skutečně přijatí a dozvěděli se vše potřebné".

Ve Valticích jsme se pak na pozvání Radovana Růžičky a Petera Dobeše podívali do společnosti BRICOL - M, spol. s r.o. a povídali si na téma "Jak konkrétně nastavit odměňování podle pracovníků výsledků".

Moc děkujeme hostitelům i všem, kdo se zúčastnili, za skvělou atmosféru. Bylo to skvělé se zase vidět!

Co pro vás chystáme?

Tak třeba...

  • Workshop o referencích pro pokročilé, který proběhne 23. srpna. Detaily se brzy dozvíte.
  • Další brunche v září. Jeden bude v Praze ve společnosti Partners Financial Services, a.s. (13. září) na téma "Jak etablovat personalistiku ve firmě plných franšízantů aneb Jak nenásilně způsobit, aby dělali výběrové řízení správně". Druhý pak připravujeme v Brně se společností BAUMÜLLER BRNO, s.r.o. (14. září).
  • Webinář 18. října na téma "Jak zvládnout nebezpečí v najímání?"
  • Na podzimní brunche se můžete těšit 10. listopadu ve společnosti KLAUS Timber a.s. a 24. listopadu ve společnosti DITON s.r.o.

A kdo přibyl mezi "Performery"?

Kdo přibyl na naši zlatou "zeď slávy" mezi úspěšné firmy s licencí k online systému Performia, ale hlavně schopných a připravených na budování úspěšných týmů?

  • ROSTRA s.r.o.
  • 4Life Direct Insurance Services s.r.o.
  • IMMIX spol. s r.o.
  • Almark Bau s.r.o.
  • Exyte Technology CZ s.r.o.

V tuhle chvíli patří mezi VIP klienty Performia 121 českých firem. Ani nevíte, jakou máme radost, že se skupina firem, které pracují na tom, aby měly skvělé týmy, stále rozšiřuje!


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Prozkoumali jsme pro vás hluboké vody internetu, abychom vám mohli poreferovat, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Španělsko přišlo se speciálním volnem pro ženy

Před branami španělského Parlamentu stojí návrh na „menstruační volno“. Jedná se o možnost volna dle individuální potřeby. Pokud žena lékařským potvrzení prokáže, že trpí obzvláště bolestivou periodou, může dostat až 5 dní volna navíc. Jestli tento návrh Španělé schválí, stane se Španělsko první evropskou zemí, která toto umožňuje. Více o návrhu najdete tady.

NÁŠ TIP: Ať už poskytujete jakékoli benefity, dělejte to spíše individuálně než plošně. Pokud za sebou ještě nemáte klíčové semináře o budování týmu, které Vám pomohou v tom nejzásadnějším, možná je na ně čas.

Zohlednění různorodosti lidí při náboru klíčem k úspěchu

Americký časopis Forbes píše o tom, že bychom měli začít nahlížet na HR oddělení jako na motor, který pomáhání firmu směrem k vyšším ziskům. Za to jsme moc rádi, protože tuhle myšlenku už se snažíme nejen do českých firem prosadit už přes 20 let. Zároveń v zahraničním článku zaznívá i to, že bychom při náboru měli podporovat různorodost lidí v týmech. Odlišný názor je podle Desmunda Adamse, autora článku, obecně lépe přijímán od lidí, kteří se od nás liší, a to prý podporuje celkovou kreativitu a inovativnost v týmu. To rozhodně zajímavé, jen nám tam dost chybí důležitý parametr, který by měl stát nad tím vším - určitě je vám jasné, že to je produktivita. Umíte anglicky? Přečtěte si celý článek tady.

NÁŠ TIP: Jak sestavit ten nejlepší tým se dozvíte na našem klíčovém semináři Jak vytvořit a udržet skvělý tým.

Prodloužený víkend každý týden?

Čtyřdenní pracovní týden? Tak na to rozhodně do vaší firmy nové zájemce o práci přitáhnete. Jde ale o lidi, které ve své firmě opravdu chcete? Myšlenka ulevit opravdu pracovitým a výkonným lidem je to krásná. Bohužel nevidíme tento benefit jako vhodný pro plošné zavedení. Některé firmy v Česku již s tímto systémem experimentují, mnozí si dokonce chválí zvýšenou efektivitu svých týmů. Důležité ale je držet se toho, že to, že je člověk v práci, ještě neznamená, že produkuje. U zaměstnanců, kteří příliš produktivní nejsou, výkonnost dnem volna navíc rozhodně nepodpoříte. O firmách, které již zkrácené úvazky zkoušely, si můžete přečíst tady.

NÁŠ TIP: Naučte se s jistotou rozpoznat produktivní a dobře motivované lidi od těch ostatních.


PODCAST "O lidech" oslavil dva roky pravidelného vydávání

Podcast O lidech má stále vyšší poslechovost a my slavíme, protože jsou to již dva roky od prvního vydaného dílu. Věděli jste, že za podcastem a jeho kompletní tvorbou stojí jen tři ženy z našeho týmu? Za poslední dva měsíce vyšlo následujících pět nových dílů. A ještě vám prozradíme tajemství. Brzy vyjde díl v angličtině, ve které i naše Barbora povídala se zakladatelem Performia International Mårtenem Runowem. Těšte se!


Napsali jsme...


Na co se můžete těšit v oblasti vzdělávání?

Okurková sezóna? U nás to tedy neplatí! Seminářujeme i v létě! Přidáte se?

ONLINE: SOCIÁLNÍ SÍTĚ: Další zdroj nových kolegů

Ještě výběrová řízení neděláte pomocí sociálních sítí nebo vidíte mezery? A věděli jste, že více než 61 % mladých lidí dnes očekává, že jejich potenciální zaměstnavatel má sociální sítě? Pak na tomto online workshopu rozhodně nesmíte chybět! 

Poznej svůj skutečný potenciál pro vaše kolegyy

Chtějí vaši vedoucí doopravdy porozumět lidem a ještě více proniknout do toho, jak je úspěšně a s lehkostí vést? A mají odvahu s tím začít u sebe? Pak je tenhle seminář právě pro ně! Zjistěte o tomto specializovaném semináři pro odvážné více.

Komunikační soustředění nejen pro personalisty

Děsí Vás dlouhé neefektivní pohovory, po nichž jste spíše zmatení, než rozhodnutí o výsledku? Ztrácíte někdy s uchazeči (či zaměstnanci) trpělivost? Pak si tento speciální trénink nemůžete nechat ujít. Přihlaste se radši hned.

Aktuální termíny všech našich akcí najdete tady.

Chcete být ještě o kus lepší v budování týmů než jste?

Pak prozkoumejte naše specializované semináře a workshopy.


Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 5-2023


Co se v Performii událo na jaře roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí pro TOP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 3-2023


Co se v Performii událo v prvním čtvrtletí roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte ve shrnutí pro top klienty Performia.

celý článek