Jak získat práci snů?

Také už jste se setkali s někým, kdo hledal práci a vůbec si při odpovídání na inzeráty nevěřil? Nebo jste to zažili na vlastní kůži? Co je vlastně ta práce snů a proč jsou někdy požadavky zaměstnavatelů něco, co by vás nemělo zastavit? Kde získat sebevědomí jako student bez zkušeností nebo třeba maminka vracející se z rodičovské? A proč se lidé tak bojí změnit obor, když je očividné, že na to opravdu mají?

O tom mluvila Barbora Hartmannová s Lucií Spáčilovou.



„Myslím, že každý zaměstnavatel by rád přijal člověka, který je schopen převzít zodpovědnost. Který je schopen tak trošku dostat sám sebe do drobného nepohodlí, když je potřeba. Právě takového člověka by nemělo diskvalifikovat, že v daném oboru třeba ještě nemá takové zkušenosti, pokud je motivovaný a ochotný se vše naučit.“
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete se dozvědět více o osobnosti svých zaměstnanců nebo kandidátů?

Otestujte je pomocí našeho U-testu a odhalte ty neproduktivní.


O lidech: 7 kroků, jak zlepšit svou kariéru a být na svou práci hrdý


Proč kariéra nemusí nutně tkvět ve šplhání po žebříčku do čím dál vyšších pozic a proč bychom ji měli chtít zlepšovat? Co když je pro nás práce jen prostředkem pro to, jak po práci žít? Odpovědi na tyto otázky a navíc 7 kroků k tomu, jak být na svou práci hrdý/á, najdete v tomto díle podcastu.

celý článek

O lidech: Jak vzbudit respekt


Co to respekt vůbec je a proč nám na tom, abychom ho u ostatních vzbuzovali, tolik záleží? Jak to souvisí se sebedůvěrou? Jak být respektován i s minimálními zkušenostmi a jak přesvědčit o své kvalitě i starší kolegy? A jaké je to nejúčinnější kouzlo, které nám pomůže získat si u lidí uznání?

celý článek

O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek