Jitka Chizzola: Jak se i po 30 letech vedení firmy stále těšit do práce?

Jitka Chizzola je generální ředitelkou české odnože známé pojišťovny D.A.S. Rechtsschutz AG, kterou v roce 1994 založila. Dnes vede 250 lidí, stále pracuje na firemní kultuře a reorganizaci firmy, aby ji mohla v budoucnu předat.

Je podle ní úspěch na poli byznysu snazší než v 90. letech? Jak správně pracovat se dvěma specifickými skupinami lidí, jako jsou právníci a obchodníci? Jak se vypořádat s tím, když máte ve firmě brzdiče? A jak to dělá, že jí to pořád ještě baví?



„Já jsem vyrostla v obchodě, miluju obchod, dělala jsem marketing a právníky jsem musela vlastně pochopit. Kvůli tomu jsem si ještě vystudovala právní vědy, abych jim lépe rozuměla... V srdci jsem člověk, který má rád komunikaci, má rád práci s lidmi, obchod a tak dále. Každé má své specifikum. Právníci jsou hodně analytičtí, naproti tomu obchodníci nesnášejí třeba excelové tabulky. Takže skloubit je dohromady je práce, kterou musíte jako manažer, nebo spíš lídr, zvládnout.“
Jitka Chizzola

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete pravidelně dostávat tipy z oblasti najímání a budování týmu?

Máme pro vás Tipy a Triky, které zasíláme každých 14 dní.


O lidech: Jsou lidé nahraditelní?


Ve výročním 100. dílu podcastu se Lucie Spáčilová a Barbora Hartmannová věnují zásadní otázce, která už nejednou ve spojení s lidmi zazněla. V souvislosti s intenzivním nástupem umělé inteligence ale rezonuje mnohem více. Je možné, že některé lidi moderní technologie nahradí?

celý článek

O lidech: Proč někdy mnoho pomoci nepřináší vděk?


Stalo se vám někdy, že jste se mohli pro někoho přetrhnout, ale přišla kritika a nevděk? Když se podíváme na někoho, kdo extrémně pomáhá, a na druhé straně někoho, kdo je nevděčný, zdá se zřejmé, kdo je tu dobrý a kdo špatný. Co když ale pomyslné „máslo na hlavě“ může mít v takovém případě i ten, kdo až příliš pomáhá?

celý článek

O lidech: 3 hlavní důvody, proč se lidé nezlepšují, i když o tom často mluví


Návodů na to, jak se zlepšit, máme dnes kolem sebe fůru a vzdělávání je běžnou součástí našeho života. Jak je tedy možné, že se my sami, ale i lidé kolem nás výrazně nezlepšujeme? Jak překonat starý dobrý argument „nemám na to čas“? Proč vědět a nedělat znamená vlastně nevědět?

celý článek

Dalibor Herbrich: Náskok budou mít firmy, které dají mladým prostor se učit


S Daliborem Herbrichem z QuickJOBS o tom, jaké to je rozjíždět startup, který má silnou konkurenci? Jaký je pohled dnešní mladé generace na práci a jak to jako zaměstnavatel využít? Co by se starší generace mohla naučit od té mladé a naopak?

celý článek