Co se děje v Performii 4-2022

Co se u nás údálo na jaře roku 2022? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali nebo natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu a co z toho budete mít vy? To vám přinášíme v tomto přehledu.


Na květnové konferenci zbývají poslední tři místa!

O konferenci Moderní trendy HR 2022 jste už od nás slyšeli. Bude se konat 18. a 19. května v Praze. Dnes už ale zbývají poslední 3 místa do cílových 150 účastníků. Sám hlavní přednášející Mårten Runow se už konference nemůže dočkat a posílá ze Švédska svůj pozdrav účastníkům. Mimo to už jsou známi čtyři vystupující z řad úspěšných českých firem z praxe.

Více o konferenci Performia zjistíte tady.


TIPY a TRIKY už pravidelně dostává přes 5 000 lidí

Ještě nedostáváte každý druhý týden pravidelné tipy a triky z oblasti budování úspěšných týmů? Pak vám nejspíš chybí nemalý zdroj inspirace pro práci s lidmi.

Aktuálně je těch, kterým tipy pravidelně chodí do e-mailové schránky, už přes 5 300 a my jsme rádi, že denně přibývají nové. Je to pro nás potvrzení, že něco děláme správně.

Máte nápad na téma tipu? Napište nám. A nezapomeňte se přihlásit k odběru.


Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích.


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Už podruhé jsme pro vás v tomto shrnutí prozkoumali hluboké vody internetu, abychom vám mohli poreferovat, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality a jen upozorňujeme, že články neobsahují vyjádření našeho názoru, jde jen o shrnutí toho, co se děje v našem oboru...

A zase ta mladá generace

Na webu Aktuálně.cz najdete článek, který se zabývá mezinárodní studií poradenské firmy Randstad. Ze studie vyplývá mimo jiné i to, že lidé z generace Z a mileniálů by raději zůstali nezaměstnaní, než aby v práci trpěli.

55 % dotazovaných z mladší generace v dotazníku uvedlo, že by raději v práci dali výpověď, než aby přišli o svůj osobní život. 43 % všech dotazovaných nepřijme nabídku práce od zaměstnavatele, který zastává odlišné názory na sociální a environmentální problémy. Dalším tématem, které se ve studii vyskytuje je pak rovnoprávnost a začleňování různých společenských skupin. Celý článek včetně odkazu na zmiňovanou studii najdete tady.

NÁŠ TIP: Na jednom z našich klíčových seminářů vás naučíme vyznat se v potenciálů každého jednoho kandidáta. S těmito znalostmi poznáte vhodného uchazeče bez ohledu na to, k jaké patří generaci.

Stres z války a všech špatných zpráv

Po dlouhé covidové pandemii nebyl čas si trochu oddechnout. Přichází válka na Ukrajině a pro mnoho lidí tak začíná další těžké období. Další zátěž na naše smysly, plno stresu a katastrofální aktuality ze všech stran. Na webu Českého rozhlasu najdete zajímavý rozhovor s vedoucí pracoviště molekulárního metabolismu a chronických onemocnění na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity Julií Dobrovolnou.

Článek je zaměřen na to, jak se stresu z válečného konfliktu ubránit, nebo možná spíše postavit se k tomuto druhu stresu tak, aby vás poškodil pokud možno co nejméně a vy jste tak byli i nadále schopni směřovat svou pozornost správným směrem. Rozhovor čtěte tady.

NÁŠ TIP: Poslechněte si náš díl podcastu O lidech. Lucie Spáčilová vám v něm poradí, jak zvládat obavy z budoucnosti a to nejen v pracovní rovině, ale i té osobní.

Interní PR zas a znovu

Že je interní PR (kromě produktivity) základem fungujícího týmu, se vás snažíme přesvědčit již dlouhou dobu. Shodneme se tedy i s Danielem Nedvědem, generálním ředitelem ASIANA MICE. Tato firma se zaměřuje mimo jiné třeba na firemní akce. V rozhovoru pro HR News mluví o socializaci v rámci firmy a důležitosti mezilidského kontaktu. Jak pandemie zamávala s firemními akcemi a jak bude vypadat „pocovidový“ návrat k osobnímu mezilidskému potkávání? Nejen to najdete v rozhovoru tady.

NÁŠ TIP: Nevíte, jak interní PR uchopit nebo jak ho vylepšit? Právě proto jsme pro vás připravili workshop zaměřený právě na interní PR a firemní kulturu


Podcast O lidech nově s hosty

V podcastu "O lidech" přibyly další 4 nové díly a z nich jsme dva natočili s hostem. Lucii Spáčilovou tak na chvíli vystřídali dva milí hosté - jeden z řad Performie, jeden z řad externích. Přišlo na témata jako je absolutní efektivita výběrového řízení s Hanou Slačálkovou nebo sociální sítě jako skvělý zdroj uchazečů s VIP klientkou Performie Janou Jáčovou. Už jste všechny nové díly slišeli?


Na co se můžete těšit v oblasti vzdělávání?

Kromě květnové konference chystáme i nový workshop k inzerci a webinář. Nenechte si tyhle akce ujít.

WEBINÁŘ: Jak (ne)budovat značku zaměstnavatele

Jak souvisí jméno firmy s tím, kdo se vám do firmy hlásí a jak velký je zájem pracovat zrovna u vás? Proč se pojem „budování značky zaměstnavatele“ v poslední době často skloňuje a co si pod ním představit? Na tomto webináři rozhodně nesmíte chybět! 

Komunikační soustředění nejen pro personalisty

Děsí vás dlouhé neefektivní pohovory, po nichž jste spíše zmatení, než rozhodnutí o výsledku? Stává se vám někdy, že při pohovoru myslíte na nedokončenou práci a nedokážete se plně soustředit? Pak si tento trénink nemůžete nechat ujít.

NOVÝ WORKSHOP: Jak na funkční náborovou inzerci

„Zaujal mě váš originální inzerát!“ slyšeli jsme už mnohokrát od šikovných nováčků, které jsme přijali k nám nebo k našim klientům. Také se vám líbí, když je inzerce více než jen „nabízíme/poptáváme“? Přihlaste se na tento workshop.

Aktuální termíny všech našich akcí najdete tady.


Jak se přidat k top klientům, kteří se pravidelně setkávají?

Už dávno víte, že máme skupinu momentálně 118 firem, které mají neomezenou licenci k našim online nástrojům a kompletní know-how, díky kterému vědí, jak vybudovat skvělý tým. V posledních měsících přibylo dalších šest firem. Zajímá vás, čím museli top klienti projít, než se stali odborníky na to, jak vytvořit a udržet skvělý tým? Cesta úspěšného klienta vás navede.

Chcete být odborníky na budování úspěšných týmů?

Pusťte se do klíčových seminářů.


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek