Co se děje v Performii 6-2022

Co se u nás údálo v květnu a červnu 2022? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali nebo natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu a co z toho budete mít vy? To vám přinášíme v tomto přehledu.


KONFERENCE 2022: Mårten Runow přivezl do Prahy přelomový koncept

Konference Moderní trendy HR 2022, která se konala v květnu v Praze, se velmi vydařila. Všech 162 účastníků odcházelo se spoustou poznámek a podnětů do své práce, ale i s dobrou náladou, protože se potkali s kolegy z dalších českých firem. Jak konference probíhala si můžete blíže přečíst v článku na serveru HRNews.cz:

HR manažeři jsou mrtví. Jací budou personalisté budoucnosti?


Jubilejní Dobrodružství personalistiky je venku!

Jubilejní 30. číslo časopisu Dobrodružství personalistiky vyšlo v pondělí 20. června a zasloužilo si 4 strany navíc. Na časopisu pracovaly naše "markeťačky" Bára a Bára. Tématem byla tentokrát...

NEJDISKUTOVANĚJŠÍ TÉMATA ze světa šéfů a personalistů

Časopis chodí zdarma všem našim aktivním klientům. Je ale možné si jej také předplatit nebo koupit jen aktuální číslo. Více o tom najdete tady
  • Nové trendy, kam se podíváš. Jak neriskovat a zároveň nezaspat?
  • Flexibilita je téma dneška! Rozhodovat bude to, jestli se s ní správně vypořádáme
  • Když nemáte dobře motivované lidi, žádné benefity to nezachrání
  • LUCIE SPÁČILOVÁ: Chci dosáhnout toho, aby byla práce obecně vnímána jako pozitivní součást života
  • Úzké propojení HR a vedení je pro úspěch firmy zásadní, shodují se ředitelé českých firem
  • 6 nejdražších chyb v administrativně-právní oblasti a jak se jim vyhnout

Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích.


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Prozkoumali jsme pro vás hluboké vody internetu, abychom vám mohli poreferovat, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Španělsko přišlo se speciálním volnem pro ženy

Před branami španělského Parlamentu stojí návrh na „menstruační volno“. Jedná se o možnost volna dle individuální potřeby. Pokud žena lékařským potvrzení prokáže, že trpí obzvláště bolestivou periodou, může dostat až 5 dní volna navíc. Jestli tento návrh Španělé schválí, stane se Španělsko první evropskou zemí, která toto umožňuje. Více o návrhu najdete tady.

NÁŠ TIP: Ať už poskytujete jakékoli benefity, dělejte to spíše individuálně než plošně. Pokud za sebou ještě nemáte klíčové semináře o budování týmu, které Vám pomohou v tom nejzásadnějším, možná je na ně čas.

Zohlednění různorodosti lidí při náboru klíčem k úspěchu

Americký časopis Forbes píše o tom, že bychom měli začít nahlížet na HR oddělení jako na motor, který pomáhání firmu směrem k vyšším ziskům. Za to jsme moc rádi, protože tuhle myšlenku už se snažíme nejen do českých firem prosadit už přes 20 let. Zároveń v zahraničním článku zaznívá i to, že bychom při náboru měli podporovat různorodost lidí v týmech. Odlišný názor je podle Desmunda Adamse, autora článku, obecně lépe přijímán od lidí, kteří se od nás liší, a to prý podporuje celkovou kreativitu a inovativnost v týmu. To rozhodně zajímavé, jen nám tam dost chybí důležitý parametr, který by měl stát nad tím vším - určitě je vám jasné, že to je produktivita. Umíte anglicky? Přečtěte si celý článek tady.

NÁŠ TIP: Jak sestavit ten nejlepší tým se dozvíte na našem klíčovém semináři Jak vytvořit a udržet skvělý tým.

Prodloužený víkend každý týden?

Čtyřdenní pracovní týden? Tak na to rozhodně do vaší firmy nové zájemce o práci přitáhnete. Jde ale o lidi, které ve své firmě opravdu chcete? Myšlenka ulevit opravdu pracovitým a výkonným lidem je to krásná. Bohužel nevidíme tento benefit jako vhodný pro plošné zavedení. Některé firmy v Česku již s tímto systémem experimentují, mnozí si dokonce chválí zvýšenou efektivitu svých týmů. Důležité ale je držet se toho, že to, že je člověk v práci, ještě neznamená, že produkuje. U zaměstnanců, kteří příliš produktivní nejsou, výkonnost dnem volna navíc rozhodně nepodpoříte. O firmách, které již zkrácené úvazky zkoušely, si můžete přečíst tady.

NÁŠ TIP: Naučte se s jistotou rozpoznat produktivní a dobře motivované lidi od těch ostatních.


PODCAST "O lidech" oslavil dva roky pravidelného vydávání

Podcast O lidech má stále vyšší poslechovost a my slavíme, protože jsou to již dva roky od prvního vydaného dílu. Věděli jste, že za podcastem a jeho kompletní tvorbou stojí jen tři ženy z našeho týmu? Za poslední dva měsíce vyšlo následujících pět nových dílů.

A ještě vám prozradíme tajemství. Brzy vyjde díl v angličtině, ve které i naše Barbora povídala se zakladatelem Performia International Mårtenem Runowem. Těšte se!


Napsali jsme...


Na co se můžete těšit v oblasti vzdělávání?

Okurková sezóna? U nás to tedy neplatí! Seminářujeme i v létě! Přidáte se?

ONLINE: SOCIÁLNÍ SÍTĚ: Další zdroj nových kolegů

Ještě výběrová řízení neděláte pomocí sociálních sítí nebo vidíte mezery? A věděli jste, že více než 61 % mladých lidí dnes očekává, že jejich potenciální zaměstnavatel má sociální sítě? Pak na tomto online workshopu rozhodně nesmíte chybět! 

KLÍČOVÉ SEMINÁŘE: Jak vytvořit a udržet skvělý tým

Chcete patřit mezi ty nejúspěšnější? Na 2 klíčových seminářích o budování týmu získáte kompletní, jednoduché a efektivní know-how, jak s jistotou rozlišit mezi produktivními a destruktivními lidmi a jak nejlépe využít jejich potenciál.

Komunikační soustředění nejen pro personalisty

Děsí Vás dlouhé neefektivní pohovory, po nichž jste spíše zmatení, než rozhodnutí o výsledku? Ztrácíte někdy s uchazeči (či zaměstnanci) trpělivost? Pak si tento speciální trénink nemůžete nechat ujít. Přihlaste se radši hned.

Aktuální termíny všech našich akcí najdete tady.


Jak se přidat k top klientům, kteří se pravidelně setkávají?

Už jsme vám říkali, že máme skupinu aktuálně 121 firem, které mají neomezenou licenci k našim online nástrojům a kompletní know-how, díky kterému vědí, jak vybudovat skvělý tým. V posledních dvou měsících jich přibylo dalších pět.

Zajímá vás, čím museli top klienti projít, než se stali odborníky na to, jak vytvořit a udržet skvělý tým? Cesta úspěšného klienta vás navede.

Chcete být odborníky na budování úspěšných týmů?

A už dostáváte do e-mailu pravidelné tipy z praxe?


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek