Dana Součková: Jak se z učitelky stala obchodnice

Dana Součková je všem známá jako velký optimista s úsměvem na tváři. Ačkoliv před Performií obchodníka nedělala, rozhodla se opustit školství a vydat se zkusit neznámé. Největší radost má ve chvíli, kdy svým klientům může pomoct. 


Co se ti vybaví, když se řekne Performie?
KÁRA, POMOC, TÝM

Jak ses o firmě dozvěděla a hlavně, jak ses do firmy dostala?
Zajímala jsem se o testy osobnosti, protože hledání potenciálu u lidí mne vždy zajímalo. O firmě jsem se dozvěděla díky manželovi, který ve firmě využívá know-how Performie.
Dostal se k němu inzerát, který mi přeposlal a já se přihlásila do výběrového řízení.

Dozvěděla jsem se, že jsi předtím učila. Jakému oboru ses věnovala?
K učení jsem se dostala po mateřské dovolené. Učila jsem na střední škole technické kreslení (2D a 3D modelování, to je odborné kreslení na počítači v grafických programech) a deskriptivní geometrii, to je věda o zobrazení prostorových těles do roviny – plochy.
Začala jsem s tím, abych své znalosti mohla předat mladým lidem, protože těchto techniků je v praxi málo.

Proč ta změna v životě? Co tě přimělo ze školství odejít?
Ve školách učí málo technických odborníků a naši klienti jsou odborníci. Když je naučíme vybírat a tvořit dobrý tým, najdou ochotné jedince, kteří v týmu dokážou víc, díky svému potencionálu. A tak mohou tvořit, předávat své zkušenosti a znalosti. Spojí se praxe s teorií.
Samozřejmě by bylo efektivnější ve škole pracovat s potenciálem dětí, a díky němu je připravit na budoucí zaměstnání. To by zaměstnavatelům pomohlo.

"S úsměvem na rtu, tak takhle můžete Danu vidět nejčastěji."
Dana Součková, Performia partner Plzeň

Co v Performii přesně děláš? Jaké jsou tvé pozice, jak vypadá tvůj obvyklý pracovní den?
V PERFORMII pracuji jako regionální partner, to znamená, že si hledám firmy a klienty v mém okolí, tak abych jim mohla rychle pomoct. S klienty se scházím na osobních schůzkách a hledáme vhodnou službu, která jim pomůže vyřešit prioritní problém v hodnocení zaměstnanců nebo při vybírání a hledání nových zaměstnanců. Někdy používáme testy, jindy hledáme inspiraci k obnovení dobré komunikace nebo domlouváme vhodné školení.

Když se na práci podíváš s odstupem, tak co ti bere a co ti dává? Co je podle tebe to nejzásadnější?
Bere mi obavu, že lidi jsou neschopní a dává mi smysl, že každý může dělat práci, která ho těší a má hodnotu. Je důležité vědět, že jsi platný a užitečný.

Ve firmě pracuješ už delší dobu. Tak není to někdy nuda, dělat pořád to stejné?
Naopak, práce je pestrá a zajímavá. Každá firma a klient je individuální.  

Máš nějakou životní radu? Něco, čím se třeba ty celý život řídíš a co ti pomáhá?
Nikdy nevíš, jaký dosah má tvé jednání, kdo se na tebe dívá a co z tvého chování okouká. Proto říkám, chovej se tak, ať se za čas nedivíš, co se ti vrátí.

Chcete se i vy stát regionálním partnerem? 

Podivejte se na naše kariérní stránky. 


KATEŘINA KREJČÍ: Tým nemůže fungovat, pokud nechceme rozumět lidem


Obor stavebnictví nevystudovala, a i přesto nastoupila do společnosti SLEZSKÉ STAVBY OPAVA s.r.o., kterou dnes vede jako jednatelka. Našla způsoby, jak se o oboru i lidech, které vede, dozvědět víc, a pochopila, že i její vedoucí musí lidem rozumět. Je spolurealizátorkou několika projektů, které podporují zručnost dětí a jejich kladný vztah k technickým oborům. Kateřina Krejčí rozhodně má o vedení firmy i lidí v ní co říct.

celý článek

Z PRAXE: Proč porozumění lidem zlepšuje manažerské schopnosti


Zapomeňte na ohraná klišé. Rozumět lidem není jen o vytváření společenských vztahů. Je to o odhalení potenciálu každého jednotlivce ve vašem týmu, je to společná cesta k cíli a je to také klíč k efektivnímu vedení lidí. Mohl by dirigent vést stohlavý orchestr, kdyby neznal dovednosti každého hudebníka? Pravděpodobně ano, ale poslouchat by se to nedalo. Stejně tak je tomu i v případě středního managementu. Zeptali jsme se několika zástupců českých firem, kteří vzdělávají své manažery právě v této oblasti, na to, co jim to přináší. Jste zvědaví?

celý článek

Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek