Co se děje v Performii 5-2023

Co se u nás údálo na jaře roku 2023? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu? O tom se dočtete právě v tomto přehledu.


Konference Performia 2023 je za námi! Účastníci startují do vesmíru

Další z Perfomia konferencí je za námi. Tentokrát se celá nesla ve vesmírném duchu. Naším hlavním mottem totiž bylo "Připravte svůj tým na cestu do vesmíru". Konference proběhla 17. a 18. května v Praze a setkalo se na ní 160 účastníků z řad šéfů, manažerů, personalistů a členů týmu Performia. Objem inspirace, kterou si účastníci odnesli, je neměřitelná. Více o konferenci si přečtěte tady.


Hlasujte pro podcast roku!

Je tu už 5. ročník soutěže Podcast roku, a i když je konkurence veliká a šance pro nás malá, budeme moc rádi, když dáte hlas našemu podcastu O lidech a podpoříte třeba ještě další podcasty. Hlasovat můžete celkem pro 5 podcastů a navíc jsou ve hře i hodnotné ceny pro hlasující. Máte na to čas do 5. června, tak se do hlasování pusťte raději hned.

A mimochodem, za poslední dva měsíce vzniklo dalších pět epizod podcastu O lidech. Vyberte si některé z témat či hostů:

Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích:


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Pravidelně pro vás zkoumáme hluboké vody internetu, aychom vám mohli přetlumočit, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Umělá inteligence v HR? Raději lidi

Personalisté, stejně jako hodně jiných profesí, se snaží přijít na to, jak využít umělou inteligenci ve své každodenní agendě. Podle serveru peoplemanagement.co.uk a jejich průzkumu na sociální síti LinkedIn chce až 33 % respondentů používat v práci umělou inteligenci. Je ale zrovna HR místem, kde bychom se měli na umělou inteligenci obracet? Pokud chceme vybírat zaměstnance pouze na základě jejich životopisu, tak možná ano. Můžete se ale spolehnout, že spousta kandidátů najde způsob, jak umělou inteligenci „nachytat“. Nežádoucí osoba se tak může ve vaší firmě objevit raz dva. A na vás pak bude, abyste dopady takového výběru napravovali.

Náš tip: HR je, bylo a vždy bude hlavně o lidech. Ne nadarmo se přeci říká „lidské zdroje“. Využijte proto raději čas, který byste věnovali průzkumu využití umělé inteligence ve vaší práci a naučte se nejdříve rozumět lidem. Na našem semináři vás naučíme nejen to, jak sestavit skvělý tým, ale také to, jak ho udržet.

Čtyřdenní pracovní týden doputoval do Česka

Podle výzkumu agentury Ipsos si až 70 % lidí v Česku chce vyzkoušet čtyřdenní pracovní týden. Díky květnovým svátkům si to dokonce mohli vyzkoušet hned dva týdny za sebou. Ty firmy, které sledují produkci týmu pomocí statistik se tak mohli podívat na to, jak jeden volný den zahýbe jejich produkcí. To je samozřejmě trochu nadnesené, dva týdny sotva stačí. Sám Jan Klusoň ze společnosti Welcome to the Jungle v článku na irozhlas.cz apeluje na to, že přechod na jiný režim práce bude nějakou dobu trvat. Myslí si však, že čtyřdenní pracovní týden je budoucností. Co vy a čtyřdenní pracovní týden? Dokážete si takový režim pro sebe a své týmy představit?

Náš tip: Obklopte se schopnými lidmi, kteří pracovat chtějí a pro vaši firmu by dýchali. Sledujte výkonnost jednotlivých zaměstnanců i týmů pomocí týdenních a měsíčních statistik. Pracujte na své i jejich efektivitě a zvyšujte tak produktivitu. Ideální stav ani zaměstnanci asi neexistují, ale zavádět novoty jako je právě čtyřdenní pracovní týden si můžete dovolit až ve chvíli, kdy máte jistotu, že vaši lidé fungují a produkují a jsou schopni to zvládnout.


Jak se přidat k top klientům, kteří se pravidelně setkávají?

Už jsme vám říkali, že máme skupinu aktuálně 120 firem, které mají neomezenou licenci k našim online nástrojům a kompletní know-how, díky kterému vědí, jak vybudovat skvělý tým. Znovu se vám s ní chceme připomenout, protože být její součástí není jen o licecni k systému. Přesvědčte se sami v referenci níže:

„Licenci Performie využíváme od léta roku 2021, kdy se pan generální ředitel a spolumajitel v jedné osobě rozhodl, že potřebuje ve svém týmu personalistu. A protože vše, do čeho se náš pan továrník pustí, dělá s plným nasazením a v té nejvyšší kvalitě, vybral si profesionální, erudovaný a sofistikovaný systém Performia.   S prodloužením licence jsme neváhali ani minutku, veškeré výše uvedené superlativy se nám totiž v rámci ročního používání potvrdily! Nejvíce využíváme sady dotazníků, a to jak pro interní audit, tak pro výběr nových kolegů.

Také se nám velmi osvědčili webináře a semináře. Mám za sebou také účast na VIP setkání brunch, které bylo perfektní. Bylo velmi přínosné potkat se s kolegy z jiných firem, nasdílet zkušenosti a nasát inovace a podněty od ostatních licencovaných firem. Také konzultace s Lenkou Komorousovou jsem velmi hojně využívala zejména na začátku používání systému, resp. dotazníků. Byla a stále je úžasným rádcem a podporou na telefonu, kdy mě svojí zkušeností vždy velmi rychle vyvedla „z omylu“ anebo mi jen posvětila správnou cestu. (...)

Službu LICENCE bych rozhodně doporučila všem personalistům s tím, že dotazníkový systém jim velmi zefektivní práci. Minimalizuje milné kroky při náboru, případně pomůže „ozdravit“ stávající tým. V rámci webinářů, seminářů a brunchů pak zase mají možnost zůstávat v kontaktu s oborem, jeho novým směřováním, a hlavně mohou sdílet zkušenosti, nápady a postřehy z praxe. Ze stejných důvodů lze licenci doporučit i majitelům, protože ti zejména by měli být nositeli teze, že základem produktivní firmy je správně sestavený tým! A z vlastní zkušenosti mohu jen dosvědčit, že mi právě znalost systému u mého šéfa velmi pomohla při prosazování změn. A to nejen v systému náboru, personálních změn ve stávajícím týmu, ale i při nastavování nového odměňovacího systému na základě produktivity.“ - Eva Marešová, HR, NEMA, spol. s r.o.

Zajímá vás, v čem se tyhle firmy liší od ostatních? O tom zjistíte víc tady.


A jaké akce pro vás chystáme na léto?

Léto - neléto! V Perofrmii je pořád, kde se vzdělávat. Tady najdete hlavní akce, na které se můžete v létě těšit:

Poznej svůj skutečný potenciál

Seminář pro ty, kteří se na sobě nebojí zapracovat, aby tak ve výsledku pomohli i svému okolí.

Klíčové semináře o budování týmu

Bez těchto seminářů pro vás bude efektivní a kvalitní nábor velmi náročnou disciplínou.

Sociální sítě jako zdroj nových kolegů

I když se to nezdá, je pro uchazeče velmi důležité to, jak firma používá sociální sítě. Vylepšete ty své.

Chcete být odborníky na budování úspěšných týmů?

A ještě nedostáváte do e-mailu pravidelné tipy z praxe?


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek