Co se děje v Performii VIP 5-2023

Co se u nás údálo na jaře roku 2023? Co nového pro vás chystáme, kdy se setkáme a co jsme pro vás natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu? To vám přinášíme v přehledu speciálně upraveném pro naše VIP klienty.


Konference Performia 2023 je za námi! Účastníci startují do vesmíru

Další z Perfomia konferencí je za námi. Tentokrát se celá nesla ve vesmírném duchu. Naším hlavním mottem totiž bylo "Připravte svůj tým na cestu do vesmíru". Konference proběhla 17. a 18. května v Praze a setkalo se na ní 160 účastníků z řad šéfů, manažerů, personalistů a členů týmu Performia. Objem inspirace, kterou si účastníci odnesli, je neměřitelná. Více o konferenci si přečtěte tady.


Hlasujte pro podcast roku!

Je tu už 5. ročník soutěže Podcast roku, a i když je konkurence veliká a šance pro nás malá, budeme moc rádi, když dáte hlas našemu podcastu O lidech a podpoříte třeba ještě další podcasty. Hlasovat můžete celkem pro 5 podcastů a navíc jsou ve hře i hodnotné ceny pro hlasující. Máte na to čas do 5. června, tak se do hlasování pusťte raději hned.

A mimochodem, za poslední dva měsíce vzniklo dalších pět epizod podcastu O lidech. Vyberte si některé z témat či hostů:

Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích:


Co se děje ve světě Performerů

ZASE JE NÁS VÍC

Mezi naše stálice jsme přivítali 5 nových firem:

  • Karlovarký kraj
  • PFM Shared Services s.r.o.
  • R.D.I. společnost s ručením omezeným
  • Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje
  • PAMA, a.s.
     

POTKALI JSME SE

Inspirace, sdílení, kooperace a aplikace do praxe. O tom jsou naše Performia VIP brunche, pravidelná setkání vždy u některého z party VIP klientů Performie.

Hostil nás IDEL-Trade Service

Ve čtvrtek 20. dubna jsme se viděli s paní Ivanou Chlubnovou v IDEAL-Trade Service, spol. s.r.o. a povídali si na téma "I technici umí držet při sobě jako jeden tým". Ivana nám prozradila, jak to dělají, že u nich jejich technici pracují více než 15 let a jsou jedna velká parta. Viděli jsme, že:

  • Neustále rostou
  • Mají stále nové technologie
  • Ví, že jejich pokladem jsou právě jejich lidé
  • Komunikace s lidmi je pro ně základ
  • O své zaměstnance se zajímají
  • Organizují mnoho akcí pro rodinné příslušníky i pro zaměstnance

A bylo to vidět. Všichni lidé, které jsme při prohlídce potkali, byli vstřícní a milí. Moc děkujeme za to, že jsme se mohli podívat do zákulisí firmy. Děkujeme Ivaně za otevřenost a sdílení úspěšných akcí ověřených v praxi. Děláte skvělou práci s obdivuhodnými výsledky! A děkuje i ostatním účastníkům, že přišli.

Podívali jsme se do společnosti Backbone

V úterý 25. dubna jsme navštívili Veroniku Kallauschovou a Michala Mrázka ve firmě Backbone s.r.o., kde jsme si posvítili na téma "Jak děláme z nováčků techniky – interní akademie". Prozradili nám své úspěšné akce z praxe z oblasti HR a zaškolování nováčků. A tentokrát se k nám připojila i Lucie Spáčilová, která s firmou spolupracuje už od roku 2012. Dozvěděli jsme se:

  • Jak z nadšenců udělat odborníky
  • Jak funguje firemní akademie pro techniky
  • Jak zaškolovat co nejefektivněji
  • ...a další zajímavosti

Moc děkujeme za otevřenost a za to, že jsme se mohli podívat do zákulisí firmy. Děláte skvělou práci a je vidět, že vše pořád zlepšujete a posouváte vpřed. Krása pohledět!

CHYSTÁME DALŠÍ SETKÁNÍ

Ve středu 14. června se uskuteční Performia VIP brunch ve firmě NEMA, spol. s r.o. Je to expandující společnost vyrábějící dřevěné rodinné domy. Jejich cílem je vytvořit příjemný prostor pro žití v souladu s přírodou. Z malé rodinné firmy vybudovali jednu z největších dřevozpracujících společností na trhu.

Téma setkání bude "Nastavení odměňování u dělnických pozic podle produkce". Provede nás personalistka Eva Marešová.

Ve středu 28. června se pak v Brně podíváme do společnosti Business Success, spol. s r.o., která je vzdělávacím a konzultačním partnerem tisíců ředitelů, manažerů a podnikatelů v Česku i na Slovensku. Podíváme se na to, "Jak odměňují podle pracovních výsledků i zaměstnance na administrativní pozici". Tématem nás provede ředitelka pobočky Morava Dana Kudová.

 

V úterý 22.srpna se můžete těšit na webinář pro VIP klienty na téma "Jak vyšperkovat inzerci". Možnost přihlášení Vám určitě pošlu včas do e-mailu.

Na úterý 17. října pro Vás chystáme velkou networkingovou akci. Rezervujte si termín, brzy se dozvíte víc.

Těšíme se na Vás!


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Pravidelně pro vás zkoumáme hluboké vody internetu, aychom vám mohli přetlumočit, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Umělá inteligence v HR? Raději lidi

Personalisté, stejně jako hodně jiných profesí, se snaží přijít na to, jak využít umělou inteligenci ve své každodenní agendě. Podle serveru peoplemanagement.co.uk a jejich průzkumu na sociální síti LinkedIn chce až 33 % respondentů používat v práci umělou inteligenci. Je ale zrovna HR místem, kde bychom se měli na umělou inteligenci obracet? Pokud chceme vybírat zaměstnance pouze na základě jejich životopisu, tak možná ano. Můžete se ale spolehnout, že spousta kandidátů najde způsob, jak umělou inteligenci „nachytat“. Nežádoucí osoba se tak může ve vaší firmě objevit raz dva. A na vás pak bude, abyste dopady takového výběru napravovali.

Náš tip: HR je, bylo a vždy bude hlavně o lidech. Ne nadarmo se přeci říká „lidské zdroje“. Využijte proto raději čas, který byste věnovali průzkumu využití umělé inteligence ve vaší práci a naučte se nejdříve rozumět lidem. Na našem semináři vás naučíme nejen to, jak sestavit skvělý tým, ale také to, jak ho udržet.

Čtyřdenní pracovní týden doputoval do Česka

Podle výzkumu agentury Ipsos si až 70 % lidí v Česku chce vyzkoušet čtyřdenní pracovní týden. Díky květnovým svátkům si to dokonce mohli vyzkoušet hned dva týdny za sebou. Ty firmy, které sledují produkci týmu pomocí statistik se tak mohli podívat na to, jak jeden volný den zahýbe jejich produkcí. To je samozřejmě trochu nadnesené, dva týdny sotva stačí. Sám Jan Klusoň ze společnosti Welcome to the Jungle v článku na irozhlas.cz apeluje na to, že přechod na jiný režim práce bude nějakou dobu trvat. Myslí si však, že čtyřdenní pracovní týden je budoucností. Co vy a čtyřdenní pracovní týden? Dokážete si takový režim pro sebe a své týmy představit?

Náš tip: Obklopte se schopnými lidmi, kteří pracovat chtějí a pro vaši firmu by dýchali. Sledujte výkonnost jednotlivých zaměstnanců i týmů pomocí týdenních a měsíčních statistik. Pracujte na své i jejich efektivitě a zvyšujte tak produktivitu. Ideální stav ani zaměstnanci asi neexistují, ale zavádět novoty jako je právě čtyřdenní pracovní týden si můžete dovolit až ve chvíli, kdy máte jistotu, že vaši lidé fungují a produkují a jsou schopni to zvládnout.


A jaké vzdělávací akce pro vás chystáme na léto?

Léto - neléto! V Perofrmii je pořád, kde se vzdělávat. Tady najdete hlavní akce, na které se můžete v létě těšit:

Poznej svůj skutečný potenciál

Seminář pro ty, kteří se na sobě nebojí zapracovat, aby tak ve výsledku pomohli i svému okolí.

Seminář na míru pro vedoucí pracovníky

Naše klíčové semináře už znáte, ale zná je i váš management? Interní seminář to může změnit.

Sociální sítě jako zdroj nových kolegů

I když se to nezdá, je pro uchazeče velmi důležité to, jak firma používá sociální sítě. Vylepšete ty své.

Chcete mít pravidelný přísun inspirace a vědět, co se u nás děje?

Sledujte nás na našich sociálních sítích.


Co se děje v Performii VIP 9-2024


Co se v Performii událo v létě roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto nabitém shrnutí speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 6-2024


Co se v Performii událo na jaře roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto nabitém shrnutí speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.

celý článek