Co se děje v Performii 2-2022

Co se u nás údálo na začátku roku 2022? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali nebo natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu a co z toho budete mít vy? To vám přinášíme v tomto přehledu.


KONFERENCE 2022: Překonali jsme stovku přihlášených!

O konferenci Moderní trendy HR 2022 jste nejspíš už slyšeli. Bude se konat 18. a 19. května v Praze. Tento týden jsme překonali stovku přihlášených! Ještě nejste mezi nimi? Možná je ten správný čas to změnit.

Mimochodem, věděli jste, že mediálním partnerem konference je elektronický časopis Firemní vzdělávání a že je možné se přihlásit k jejich newsletteru, abyste každé nové číslo dostali přímo do své e-mailové schránky?


Další Dobrodružství personalistiky je venku!

Již 29. číslo časopisu Dobrodružství personalistiky vyjde v pondělí 21. února a nese velmi aktuální téma Když "nejsou lidi". Těšit se můžete na tyto články:

  • Jak mít dostatek kvalitních zaměstnanců? Zapomeňte na to, že "nejsou lidi"
  • JANA JÁČOVÁ: Na náboru musíte pracovat trvale, jinak nefunguje
  • 6 znaků moderního zaměstnavatele
  • Jak si české firmy poradily v situaci, kdy není kvalitních kandidátů nazbyt
  • POHLED ZVENČÍ: Nejhorší je, když firmy začnou nabírat každého, shodují se experti ze tří kontinentů
Časopis chodí zdarma všem našim aktivním klientům. Je ale možné si jej také předplatit nebo koupit jen aktuální číslo. Více o tom najdete tady.

Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích.


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Prozkoumali jsme pro vás hluboké vody internetu, abychom vám mohli poreferovat, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality. Ať se vám náš výběr líbí a obohatí vás o další zajímavosti.

Hybridní práce? Má svá úskalí i výhody

Díky pandemii jsme si všichni mohli práci na home office vyzkoušet. Je však budoucnost flexibilní práce v takzvané hybridní práci? Celá myšlenka spočívá v kombinaci práce z domova a občasného docházení do kanceláře. Toto bylo ústředním tématem online eventu „Kde kancl můj“. Záznam je dostupný tady. Článek k tomuto tématu vyšel v časopise Forbes. Ten si přečtete tady.

Pro angličtináře přidáváme ještě jeden článek z dílny časopisu Forbes, ve kterém jsou detailně rozebrány trendy, které můžeme pravděpodobně v roce 2022 očekávat.

NÁŠ TIP: Na téma Home office v praxi – personálně i právně chystáme webinář, konat se bude 3. března. Stačí se přihlásit a vstup budete mít zdarma.

Práce v kavárně? Proč ne!

Chce si váš zaměstnanec místo v kanceláři splnit pracovní povinnosti raději v kavárně? Možná to není špatný nápad. V každém případě ale doporučujeme, aby tuhle možnost měli jen ti nejšikovnější, u kterých víte, že dobré výsledky vyrobí, ať jsou kdekoli. V článku Proč se lidem tak dobře pracuje v kavárnách se dozvíte třeba to, jak se liší pracovní prostředí v kanceláři, doma nebo právě v kavárně. Například pro povzbuzení kreativního ducha se zdá kavárna být tím správným místem.

NÁŠ TIP: Četli už jste náš článek Co nám o našich lidech řekla doba home officová?

Peníze a měsíc volna pro novopečené rodiče? S tím přišla společnost Nestlé

Nový přírůstek do rodiny přináší další možnost benefitů pro zaměstnance. S příspěvkem a měsícem volna pro novopečené rodiče přišla společnost Nestlé. Rozhodně to může být něco, co vaše lidi podpoří. Jen dejte pozor na to, abyste tím opět nepřilákali „upíry“, kteří milují benefity, ale práce už jim tak nevoní. Odměňujte takhle ty nejlepší pracovníky.

NÁŠ TIP: Podívejte se na článek z naší dílny Proč je důležité motivovat své zaměstnance? A jak to udělat správně?


Lucie Spáčilová v podcastu deníku E15

Jak shánět nové zaměstnance v době, kdy na trhu žádní lidé nejsou? Jakou přidanou hodnotu může dnes zaměstnavatel lidem nabídnout? A skončila už móda fotbálků v kancelářích? O tom v dalším díle E15 Castu mluvil Nikita Poljakov s Lucií Spáčilovou.

Celý díl podcastu najdete na webu E15 nebo v podcastových aplikacích.


Na co se můžete těšit v oblasti vzdělávání?

Kromě květnové konference chystáme i nový workshop k inzerci a webinář. Nenechte si tyhle akce ujít.

WEBINÁŘ: Home office v praxi - personální i právně

Využívají někteří z vašich zaměstnanců pravidelně home office? Tápete v tom, jak vyjít zaměstnancům vstříc a zároveň udržet pracovní morálku a efektivitu práce, na kterou jste zvyklí? Pak na tomto webináři rozhodně nesmíte chybět! 

KLÍČOVÉ SEMINÁŘE: Jak vytvořit a udržet skvělý tým

Chcete patřit mezi ty nejúspěšnější? Na 2 klíčových seminářích o budování týmu získáte kompletní, jednoduché a efektivní know-how, jak s jistotou rozlišit mezi produktivními a destruktivními lidmi a jak nejlépe využít jejich potenciál.

NOVÝ WORKSHOP: Jak na funkční náborovou inzerci

„Zaujal mě váš originální inzerát!“ slyšeli jsme už mnohokrát od šikovných nováčků, které jsme přijali k nám nebo k našim klientům. Také se vám líbí, když je inzerce více než jen „nabízíme/poptáváme“? Přihlaste se na tento workhop.

Aktuální termíny všech našich akcí najdete tady.


Jak se přidat k top klientům, kteří se pravidelně setkávají?

Už jsme vám určitě říkali, že máme skupinu více než stovky firem, které mají neomezenou licenci k našim online nástrojům a kompletní know-how, díky kterému vědí, jak vybudovat skvělý tým. V posledních měsících přibyly další čtyři. Zajímá vás, čím museli top klienti projít, než se stali odborníky na to, jak vytvořit a udržet skvělý tým? Cesta úspěšného klienta vás navede.


Natočili jsme...

V podcastu "O lidech" přibylo od začátku roku další 4 nové díly. Máte nápad na nějaké téma, o kterém jsme ještě nemluvili, nebo na hosta, který by se do našeho podcastu hodil? Napište nám to.

Všechny díly a odkazy na podcastové aplikace najdete na jednom místě.

Chcete být odborníky na budování úspěšných týmů?

A už dostáváte do e-mailu pravidelné tipy z praxe?


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek