Co se děje v Performii VIP 10-2022

Co se u nás údálo v září a říjnu 2022? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali nebo natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu a co z toho budete mít vy? To vám přinášíme v tomto přehledu speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.


Česká Performia je po osmi letech vedení druhá na světě. Bylo to o fous!

„Máme deváté zlato v pořadí!“ Tak měl původně začínat tenhle text. Zlato nám ale letos po osmi letech vedení uteklo o 16 bodů, přeběhli nás kolegové z Kolumbie. O co jde? O mezinárodní expanzní hru Performia International. Osm let za sebou jsme byli mezi 27 zeměmi světa nejlepšími v expanzi, tentokrát jsme druzí, ale vlastně máme stejnou radost.

Proč je to pro nás i tak vítěžství a jaké prvenství jsme i tak získali? O tom se více dozvíte v novince tady.


Nové číslo časopisu DOBRODRUŽSTVÍ PERSONALISTIKY právě vyšlo

V pondělí 17. října vyšlo již 31. číslo časopisu DOBRODRUŽSTVÍ PERSONALISTIKY. Tentokrát jsme se detailněji podívali na téma inzerce, jedné z nejpodceňovanější části výběrového řízení. Na jaké články se můžete těšit?

  • Opravdu dobrá inzerce vyžaduje sebedůvěru

  • ALENA JETELINOVÁ: Když chci, aby byli lidé produktivní, sama pro ně tu energii musím mít

  • 7 největších chyb v inzerci a jak je napravit

  • ŠÉFOVÉ FIREM SE SHODUJÍ: Změna inzerce může vylepšit nábor

  • Jak uchazeči vidí inzerci a co přitáhne ty nejlepší

Aktivní klienti Performia dostávají časopis do svých schránek zdarma, takže jej můžete bzry očekávat. Ostatní si časopis mohou předplatit.


Podpoříme dětské týmy a dobrou věc. Přidáte se?

Fúra dětí ve Sněmovně? To je možná to, co vidíte na obrázku. Má to ale mnohem větší rozměr, než se může zdát.

Projekt SRDCE S LÁSKOU DAROVANÉ je celostátní soutěž dětských týmů z mateřských a základních škol, družin, kolektivů dětí z dětských domovů, ZUŠ, mateřských center a ostatních. Projekt podporuje tradiční hodnoty a vytváří prostor pro týmovou spolupráci a utužuje mezilidské vztahy napříč generacemi. Otvírá prostor pro kreativitu a učí děti dívat se na svět jinýma očima. A to je něco, k čemu jsme se museli přidat. Pro příští rok tento projekt finančně podpoříme. Přidáte se?

Více o projektu najdete na www.srdceslaskou.cz


Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích.


Co se chystá ve světě Performerů?

Co se událo?

V září jsme se sešli hned na dvou VIP brunchích. 

V Praze dne 13. září jsme se setkali v klíčovými klienty ve firmě Partners Financial Services, a.s., kde byl  naším hostitelem Adam Karel Navrátil a probírali jsem téma "Jak způsobit aby vedoucí pracovníci dělali výběrová řízení rychle a efektivně". Celkem bylo 19 účastníků. 

Ve Skalici nad Svitavou dne 14. září jsme se podívali do firmy BAUMÜLLER BRNO, s.r.o. kde nás přivítala Jana Pechurová, Petra Dvořáčková a Jaroslava Látalová, podělily se s námi o své úspěchy v oblasti "Jak firma efektivně využila digitalizace a on-line svět v HR". Celkem se se viděli se 16 klienty.

Moc děkuji hostitelům a všem kdo se zúčastnili. Věřím, že jste se inspirovali a těšíme se na další setkání. 

Co pro vás chystáme?
 

Těšit se můžete třeba na...

  • Performia brunch ve firmě KLAUS Timber a.s. v Kasejovicíh - Kladrubce, kde se s námi podělí Jana Jiřincová o úspěchy v oblasti najímání, kandidáti se k nim totiž hlásí sami, bude to stát opravdu za to.

  • Připravujeme pro Vás webinář dne 6. prosince a 22. února, téma ještě ladíme.

  • V únoru se budeme těšit na osobní setkání na Performia brunchi, hostitele ještě vybíráme.

  • Můžete se těšit na další Performia brunch, který se uskuteční v dubnu ve firmě Backbone s.r.o. v Praze a IDEAL-Trade Service, spol. s.r.o. v Brně, 

A kdo přibyl mezi "Performery"?

Kdo přibyl na naši zlatou "zeď slávy" mezi úspěšné firmy s licencí k online systému Performia, ale hlavně schopných a připravených na budování úspěšných týmů?

  • HAVI Logistics s.r.o.

  • D.A.S. Rechtsschutz AG, pobočka pro ČR

V tuhle chvíli patří mezi VIP klienty Performia 122 českých firem. Ani nevíte, jakou máme radost, že se skupina firem, které pracují na tom, aby měly skvělé týmy, stále rozšiřuje!


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Pravidelně pro vás zkoumáme hluboké vody internetu, aychom vám mohli přetlumočit, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Kurzarbeit znovu na scéně

Na webu seznamzpravy.cz můžete narazit na článek z letošního srpna, který se zabývá Kurzarbeitem. Co se pod tímto cizím slovem skrývá? Zjednodušeně jde o zkrácený pracovní úvazek, kdy firmy platí zaměstnancům pouze za odpracované hodiny a stát dorovná výdělek za neodpracovaný čas. Jedná se o krátkodobé opatření, o kterém se hodně diskutovalo během krize v roce 2009 i během nedávné covidové pandemie. Nyní se toto téma znovu otevírá z důvodu zdražování energií i všech potřebných materiálů.  Více podrobností o této formě pomoci najdete v článku Zkrácený úvazek znovu ve hře. Nebo snižte ceny energií, vzkazují firmy

NÁŠ TIP: V době krize covidové, válečné, či energetické je podle nás důležité soustředit všechnu pozornost zaměstnanců na práci a produkci. Je dobré sobě i svým lidem připomenout, že posunout firmu, tedy i ekonomiku a vlastní zisky dál můžeme pouze v případě, že se nám bude dařit. Pokud z našeho celodenního snažení vzejde produkt, který pomáhá a posouvá společnost vpřed, bude se dařit lépe nejen mě jako zaměstnanci, ale také firmě, která dále může zvyšovat dopad na celou společnost. Bezpochyby je jasné, že existují určitá odvětví, ve kterých je taková pomoc na místě vzhledem k aktuálnímu stavu. Klíčem je za nás však stále produkce. Jak poznat produktivní lidi a dostat je do vašeho týmu, probíráme například na jednom z našich klíčových seminářů Jak vytvořit a udržet skvělý tým

Čekají nás změny v zákoníku práce

Server Aktuálně.cz přináší přehled toho, co se má v pracovně-právních vztazích měnit. V době energetické krize by mělo být zásadní změnou zahrnutí povinnosti příspěvku na plyn, elektřinu, vodu apod. zaměstnancům, kteří pracují z domova. Dále by pak takzvaní dohodáři měli získat nárok na dovolenou i ošetřovné. V neposlední řadě je zde zmiňovaná digitalizace. Nově by mělo být možné zasílat elektronicky veškeré dokumenty, a to jak ze strany zaměstnavatele, tak zaměstnance. Více o plánovaných změnách najdete v článku Kateřiny Hovorkové Zákoník práce čekají zásadní změny. Ovlivní dohodáře, rodiče i práci z domova

NÁŠ TIP: Změn se valí mnoho a nic nenasvědčuje tomu, že by tomu v nadcházejících měsících mělo být jinak. Ať se jedná o jakékoliv změny, pro firmy je důležité mít stabilní a výkonné týmy. Vyvarovat se lidí, kteří vyloženě čekají, na co dalšího budou mít ze zákona nárok, a naopak se obklopovat lidmi, kteří by pro vaši firmu dýchali. Věděli jste, že takové lidi můžete poznat dříve, než budou vaši firmu stát spoustu peněz? Pokud ještě všichni vaši manažeři nevědí, jak rozpoznat ty nejšikovnější zaměstnance, pošlete je třeba na přednášku Jak efektivně vybírat zaměstnance a nekoupit zajíce v pytli

Výplata kdykoli? Možná už to není jen hudba budoucnosti

Časopis HR Forum seznamuje s novým zaměstnaneckým benefitem. Tím není nic jiného než možnost nechat si zaslat výplatu kdykoliv. Představuje mimo jiné startup Advanto, který se zabývá systémem pro okamžitou výplatu. Spokojení zaměstnanci prý pracují víc, je ale toto cesta, jak chceme spokojenost u našich zaměstnanců navodit?

NÁŠ TIP: Poskytnout určité benefity a výhody je zcela v pořádku. Výše benefitů a odměn by se však měla odvíjet především od výsledků, které jsou za vašimi zaměstnanci vidět. Přitáhněte si do firmy spíše ty, kteří nejdou jen po výhodách. Pomoci vám může už samotná inzerce a náš workshop Jak na funkční náborovou inzerci


PODCAST "O lidech" česky i anglicky

Za poslední dva měsíce vyšly čtyři nové epizody podcastu O lidech a k tomu ještě jeden speciál v angličtině:


Napsali jsme...


Na co se můžete těšit v oblasti vzdělávání?

WEBINÁŘ o onboardingu s Hankou Slačálkovou

Stalo se vám někdy při nástupu do nové práce, že jste byli zmatení, cítili se nejistí a možná dokonce na obtíž? Pak chápete pocity některých nových kolegů. Onboarding, zaškolení, začlenění do týmu, nalodění nováčka - o tom je webinář, který bude 26. října.

WORKSHOP:
Personální strategie

Nový rok je vždy spojen s plány a strategií. Už máte tu svou pro HR? Rádi byste svou personální strategii sestavili, ale nevíte přesně, kde začít? Pak by vám neměl uniknout speciální workshop s Lucií Spáčilovou v prosinci 2022 nebo v lednu 2023.

Poznej svůj skutečný potenciál

Chcete doopravdy porozumět lidem a ještě více proniknout do toho, jak je úspěšně a s lehkostí vést? A máte odvahu s tím začít u sebe? Pak je tenhle specializovaný seminář právě pro vás!

Přihlaste se radši hned.

Aktuální termíny všech našich akcí najdete tady.

Chcete být ještě o kus lepší v budování úspěšných týmů?

Pak se podívejte na specializované workshopy a semináře pro pokročilé.


Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 5-2023


Co se v Performii událo na jaře roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí pro TOP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 3-2023


Co se v Performii událo v prvním čtvrtletí roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte ve shrnutí pro top klienty Performia.

celý článek