Co se děje v Performii VIP 3-2023

Co se u nás údálo v prvním čtvrtletí roku 2023? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali nebo natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu? To vám přinášíme v přehledu speciálně upraveném pro naše VIP klienty.


Srdce od dětí je hotové! Podpořte ho svým hlasem

Možná patříte mezi ty šťastlivce, kteří od nás k Vánocům dostali "zavařenou motivaci". Pokud ano, asi víte, že jsme díky tomu podpořili dětskou soutěž Srdce s láskou darované a věříme, že jsme podpořili i Vás a že Vám každý týden motivace od dětí dělá radost.

Ať už od nás dárek máte, nebo ne, mrkněte se, o co jde, a hlasujte v soutěži třeba právě pro tento krásný projekt, pro děti, které na potěšení pro pracující rodiče pracovaly.


Konference Performia zná první vystupující z praxe

Jak zlepšit náladu celého týmu? Jak na úspěšnou interní komunikaci? Jak zvýšit zodpovědnost zaměstnanců? A jak využít hry pro motivaci týmu? Tato témata zazní 17. a 18. května v Praze na konferenci Perofrmia 2023. Čtyři vystupující budou z řad Performie, ale každé téma doplní i lidé z praxe českých firem. A my už známe tři z nich.


Staňte se součástí 1. ročníku Profi HR Awards 2023

Znáte časopis Profi HR? Tak ten slaví 10 let a při té příležitosti vyhlásil soutěž Profi HR Awards. A do 7. dubna máte šanci se přihlásit i vy. Třeba v kategorii HR manažer roku ve firmě do 500 zaměstnanců. Kromě nemalé šance na výhru (kterou podle nás rozhodně máte) budete mít možnost uvést medailonek o vás na www.profihr.cz nebo si přikoupit větší prezentaci přímo v časopise za velmi malou cenu (15 000 Kč za celou stranu při dodání podkladu do 3.4.2023). Co vy na to? Nezkusíte to? Více o soutěži najdete tady.


Nové Dobrodružství personalistiky je tu


Věříme, že už máte časopis v kanceláři, ale kdyby se to k vám ještě nedoneslo... Na světě je nové číslo časopisu Dobrodružství personalistiky. Celé je věnované konceptu PPM (Personnel Productivity Manager) a měl by si ho přečíst každý šéf a personalista, který chce být v obraze a pracovat s lidmi správně.

Pokud časopis vám časopis  do firmy nepřišel, dejte nám vědět.


Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích:


Co se děje ve světě Performerů

Mezi naše stálice jsme přivítali nové firmy:

  • DYTRON EUROPE s.r.o. – máme velkou radost, že můžeme pomoci při budování efektivního týmu a již nyní je vidět velký posun
  • Diamond Plus s.r.o. – tady se do všeho pustili s velkou vervou a už společně hledáme skvělého PPM (Personnel Productivity Manager), který se vším ve firmě pomůže a zavede
  • Lafarge Cement, a.s. – tady se vše rozjelo na plné obrátky a kde se také hledá ten správný PPM, protože prostor pro tvoření je velký a opravdu je to velká výzva
     

Záznamy vzdělávacích seminářů na jednom místě

V prosinci 2022 se uskutečnil pod taktovkou Lucie Spáčilové webinář na téma Příklady z praxe – Specifika různých pozic, 15. března 2023 jsme pak měli webinář na téma Jak si udržet dobré jméno zaměstnavatele na trhu práce.

Záznamů z webinářů pro VIP klienty už máme 10 a nově je teď pro vás máme zdarma na jednom místě. Všechny webináře si můžete pustit ze záznamu po přihlášení do sekce pro VIP klienty na našem webu. Najdete je v sekci VIP setkání a trénink.

Kdybyste si nevěděli rady, ozvěte se naší Lence.

Potkali jsme se

Inspirace, sdílení, kooperace a aplikace do praxe. O tom jsou naše Performia VIP brunche, pravidelná setkání vždy u některého z party VIP klientů Performie.

Dne 15. února 2023 se setkání konalo ve firmě HRANIPEX a.s. a my za to moc děkujeme. Viděli jsme pět tvořivých, aktivních a pro věc zapálených žen z HR, od Ilony Kolárikové jsme se dozvěděli, jak se z rodinné firmy stala velká firma s 530 zaměstnanci. Jak se povedlo efektivně vyladit organizující strukturu a nastavit motivační systém podle pracovních výsledků, nám prozradila Zuzana Bielová, a mrkli jsme se do výroby. Užili jsme si diskusi s dalšími 20 zástupci různých firem, která byla tvořivá, inspirující a otevřená. Bylo to opět prostě jedinečné.

Den na to, 16. února 2023, jsme se s klienty podívali do firmy JAP FUTURE s.r.o. a tímto moc děkujeme za otevřenost, ochotu se podělit a inspirovat ostatní v oblasti personalistiky.
Setkali jsme se s tvořivou Romanou Dvořákovou, která za dva roky ve firmě udělala v oblasti personalistiky velký kus práce a stále na tom maká a tvoří dál. Šéf firmy Jiří Fryšták, který vše posouvá dál, je pevným bodem pro celou firmu, provedl nás osobně výrobou, kde jsme se podívali do zákulisí firmy. Na setkání se vzájemně inspirovalo 17 našich VIP klientů.

A navíc je úžasné slyšet, jak klienti aplikují inspiraci z těchto setkání do praxe. Přijdete příště?

Chystáme další brunche

20. dubna se uvidíme s paní Ivanou Chlubnovou v IDEAL-Trade Service, spol. s.r.o. a povídat si budeme na téma I technici umí držet při sobě jako jeden tým

25. dubna pak navštívíme Veroniku Kallauschovou ve firmě Backbone s.r.o., kde bude tématem Jak děláme z nováčků techniky – interní akademie.


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Pravidelně pro vás zkoumáme hluboké vody internetu, aychom vám mohli přetlumočit, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Tři ženy jako příklad ukázkového tahouna?

Často se nás ptáte, jak tedy poznat toho produktivce, tahouna, kterého potřebujeme do týmu, abychom mohli dál tvořit, produkovat a dosahovat výsledků. Pomoct vám samozřejmě může naše know-how společně s U-testem osobnosti. Díky tomu totiž můžete s velkou jistotou říct, jak silně motivovaný a pracovitý člověk se k vám do firmy hlásí. Nejspíš už vás od nás nepřekvapí naše zaměření na předešlé výsledky, a to i ty mimopracovní. Posuďte sami, jestli by měly šanci třeba tyhle ženy z Amazonu.

NÁŠ TIP: Rozpoznat, jaký kandidát před vámi na pohovoru sedí, a dokázat určit, jak přínosný bude pro vaši firmu, je pro funkční výběr zaměstnanců zásadní. Pokud ještě neznáte naše klíčové semináře, možná je na ně právě teď čas.

Work-life balance bude už i v zákoníku práce

V letošním roce napjatě čekáme na změnu zákoníku práce na základě nařízení Evropské unie, konkrétně směrnice o rovnováze pracovního a osobního života (tzv. wellbeing). Její původní termín přijetí loni na podzim bylo odsunuto, avšak teď už na nás tlačí podmínky a výhrůžka nemalé pokuty. Přijaté změny v zákoníku práce se dotknout například nároku rodičů na práci z domova, hrazení nákladů právě při práci z domova, nároku „dohodářů“ na dovolenou, digitalizace i nové povinnosti zaměstnavatelů informovat zaměstnance o podmínkách a pracovní době včetně předpokládaných přesčasů. Více o všech změnách se dočtete zde.

NÁŠ TIP: Zákoníkem práce se musí samozřejmě každý zaměstnavatel řídit. Faktem ale je, že když máte v týmu ty správné lidi, kteří s vámi jednají férově, máte i vy jim jako zaměstnavatel v tomto ohledu chuť jim s mnohým vyhovět. Kdyby to tak bylo všude, nebylo by ale potřeba zákonů, že?

Čtyřdenní pracovní týden sbírá první úspěchy

Na základě výzkumu agentury Reuters vznikl článek na serveru Novinky.cz. Ten se zabývá čtyřdenním pracovním týdnem, konkrétně experimentem, do kterého se pustilo 61 britských firem. 56 z nich se po skončení experimentu rozhodlo v tomto pracovním tempu pokračovat. Jedná se podle nich o průlom v rovnováze mezi pracovním a osobním životem. Firmy uvádí, že zkrácená pracovní doba neměla vliv na jejich produktivitu. Tu prý udrželi na stejné úrovni jako při pětidenním pracovním týdnu. Takový režim práce vyhovuje i samotným zaměstnancům, 15 % z nich totiž uvedlo, že by se k pětidennímu pracovnímu týdnu nevrátili za žádné peníze. Celý článek si můžete přečíst tady.

NÁŠ TIP: Čtyřdenní pracovní týden zní lákavě hlavně pro zaměstnance a rozhodně to není nereálné ani pro firmy, ale prvním krokem je mít tým plný tahounů a ochotných vykonavačů. No, a potom firmu na to celé připravit. Na toto téma brzy vyjde díl podcastu O lidech s Janem Klusoněm z Welcome to the Jungle, ale i s Lucií Spáčilovou (o benefitech). Sledujte podcast na některé z podcastových platforem nebo na YouTube.


PODCAST "O lidech" má dalších 7 epizod

Za poslední tři měsíce vyšlo sem nových epizod podcastu O lidech:

Všechny díly a odkazy na podcastové aplikace najdete na jednom místě.

A JEŠTĚ NĚCO... naše Hanka Slačálková byla hostem podcastu BusinessTalks. Na díl o náboru ve výrobních firmách se můžete podívat třeba na YouTube.

Chcete být odborníky na budování úspěšných týmů?

A už dostáváte do e-mailu pravidelné tipy z praxe?


Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro VIP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 5-2023


Co se v Performii událo na jaře roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí pro TOP klienty Performia.

celý článek

Co se děje v Performii VIP 12-2022


Co se v Performii událo v listopadu a prosinci 2022? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí upraveném pro naše top klienty.

celý článek