Eva Belicová: Práce od devíti do pěti by mě nebavila

Eva Belicová ve společnosti pracuje již řadu let. Začínala jako obchodnice, později se z ní stala konzultantka a trenérka, díky čemuž se s ní můžete potkat na našich seminářích. Co ji k personalistice přivedlo a co má na své práci ráda? 


Jak ses dostala do Performie?
Vrátila jsem se z Londýna a byla jsem na obědě se svým bývalým šéfem, který mi řekl, že byl v Performii na přednášce, a jestli chci dělat personalistiku, tak jedině v Performii. Poslala jsem Lucii Spáčilové (jednatelka společnosti) životopis a napsala jsem jí, proč chci ve firmě pracovat. Ona mě pozvala na pohovor a za několik dní jsem nastoupila.

Pracovala jsi předtím v oblasti personalistiky?
Studovala jsem personalistiku na vysoké škole. Zároveň jsem chodila na brigádu k jednomu mobilnímu operátorovi, kde jsem se personalistice věnovala. Následně jsem odešla do Londýna, kde jsem pracovala v lékárně na recepci a okrajově se zabývala personalistikou.

Čím tě personalistika zaujala?
Vždy jsem měla velmi dobrý odhad na lidi, bavila mě psychologie, lidské vztahy, vlastnosti lidí. Chtěla jsem zjistit, proč se lidé chovají tak, jak se chovají. A tady to mohu uplatnit.

"Když děláš trenéra a přednášíš, jsi schopný lidem nejvíce pomoct."
Eva Belicová, trenérka seminářů a Performia partner Čechy

Jak dlouho pracuješ v Performii? Jaké byly tvé začátky?
V Performii pracuji šest let. První půlrok jsem pomáhala s administrativou, a pak už to šlo rychle. Začala jsem obtelefonovávat klienty, chodit na schůzky. Za další tři měsíce jsem domluvila první velké kšechty. Začala jsem dělat konzultanta, regionálního partnera a po dvou letech jsem začala přednášet.

Jaké jsou specifikace tvých pozic? A v čem se cítíš nejkomfortněji?
Jako obchodník si člověk najde firmu, jde na schůzku a tam obchoduje. Tohle mě osobně nebaví, to je pro mě osobně ta nejhorší pozice. Takže já všem svým klientům vysvětluji, že já nejsem obchodník. Já v tom neumím chodit.
Jako konzultant věci dodáváš, to znamená, děláš pohovory, vyhodnocuješ testy, děláš personální audit. A pak je tu trenér, který je prostě nejlepší. Tady můžeš zužitkovat všechny znalosti. Samozřejmě je náročné tolik hodit stát před lidmi, ale mě to baví. Když děláš trenéra a přednášíš, jsi schopný lidem nejvíce pomoct.

S Evou se můžete setkat na několika naších seminářích, například 
Poznej svůj skutečný potenciál 

Jaké jsou nejčastější potíže, které ve firmách řešíš?
Číslo jedna už nějakou dobu je, že nemají dostatek kvalitních kandidátů. Tam je nejčastější problém, že výběr dělá personalistka, která není dostatečně kvalitní, nebo to nedělá dobře. Další možností je špatně napsaný inzerát. Často řeší, že nefungují interně. A já osobně se šéfy řeším jejich osobní rozvoj, aby se dále posouvali.

A přemýšlela jsi někdy nad změnou? Měnila bys?
Ne, to určitě ne. Když začneš dělat práci, kde máš rozeběhlou „velkou hru“, řešíš zásadní a velké problémy, nespokojíš se s prací od devíti do pěti. To už by tě nebavilo.

Znáte potenciál Vašich lidí? 

Poznejte Vaše zaměstnance a zefektivněte chod firmy. 


Co se děje v Performii VIP 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí speciálně upraveném pro naše VIP klienty.

celý článek

Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek