Rok 2022 byl pro podcast O lidech rokem hostů

Přesto, že zajímavých a aktuálních témat pro náš podcast máme dostatek, rozhodli jsme ho oživit hosty z řad našich klientů a spolupracovníků. Důležitý je totiž také pohled zvenčí a každý nový host přinese do našeho podcastu nové zajímavé téma, nad kterým se společně s Barborou Hartmannovou mohou pozastavit. Pojďme se podívat, koho jste v našem podcastu O lidech mohli v roce 2022 slyšet. 


Prvním, dá se říci zkušebním hostem byla 1. března 2022 Jana Jáčová, majitelka a ředitelka společnosti UOL Účetnictví. Této role se však zhostila se ctí a nechala se vyzpovídat na téma Jak může šéf ovlivnit růst firmy svou aktivitou na sociálních sítích.Jana je hodně aktivní na LinkedInu, Tiktoku i dalších sítích, kde její obsah odebírá již více než 30 000 sledujících a my jsme moc rádi, že se s námi podělila o své zkušenosti.

Další z řady našich hostů byla naše konzultantka Hana Slačálková, a to hned dvakrát. Poprvé 12. dubna 2022 v díle zaměřeném na výběrové řízení, kde se s námi podělila o zkušenosti z její praxe. Za 3 roky jí totiž pod rukama prošlo více než 7 000 uchazečů. Podruhé jste Hanku mohli slyšet 22. listopadu 2022 v díle Největší chyby v onboardingu. Tady poukázala nejen na to, co je při nástupu nováčků důležité, ale také na to, jaké jsou 4 největší chyby, které firmy často dělají.

24. května 2022 jsme do našeho podcastu pozvali Andreu Bohačíkovou, zakladatelku networkingové platforma M.arter, která pomáhá maminkám po rodičovské dovolené s návratem do práce. V díle Návrat po rodičovské nemusí být noční můra uslyšíte, proč je u nás stále vysoké procento nezaměstnaných matek po rodičovské dovolené i to, proč se maminky stále potýkají s pocitem méněcennosti.

Andreu Tkačukovou, zakladatelku a ředitelku společnosti Foreigners můžete slyšet v epizodě ze 7. června 2022 O zaměstnávání cizinců a správné motivaci týmu. Mluví v něm například o tom, jak lze zaměstnávat uprchlíky a proč by do budoucna měla být každá firma schopná zaměstnávat cizince.

Neodmyslitelnou součástí Performie je samozřejmě i její zakladatel Marten Runow. Proto jsme si ho do podcastu pozvali hned dvakrát. Epizody s Martenem jsou však k poslechu pouze v anglickém jazyce, na hodnotě to jeho sdělení však ani za mák neubírá. Poprvé jste mohli Martena slyšet v díle Nová role HR manažera v moderní firmě28. června 2022. V druhé epizodě O osobnosti ze den 6. září 2022 mluví Marten hodně o osobnostních dotaznících i o tom, co to vlastně osobnost je a jestli je možné ji změnit.

Dlouhá léta již spolupracujeme také s Asociací malých a středních podnikatelů a živnostníků ČR. Proto jsme si do epizody Jaká je budoucnost malých a středních podnikatelů v česku pozvali 16. srpna 2022 generální ředitelku asociace Evu Svobodovou. Dověděli jsme se, jak si udržuje elán, když musí začít s projektem znovu poté, co vláda změní některé ze svých rozhodnutí i to, jak se sama paní Svobodová dívá na dnešní mladou generaci.

V epizodě z 25. října 2022 Úspěch firmy spočívá v produktivitě a zájmu o lidi můžete slyšet Milana Drozena, spoluzakladatele firem CZECH PROMOTION a Bikero. Jeho firmy jsou důkazem toho, že krize je příležitost a že je opravdu důležité budovat značku zaměstnavatele. Dozvíte se také, na co se při náboru dívá a jak se mu líbí role vizionáře.

Schází vám mezi našimi hosty někdo, koho byste rádi slyšeli, či téma, které vás zajímá? Napište nám a my to napravíme!

Chete vědět, jak mít tým, který dosáhne svých cílů a vždy vás podpoří? 

Přihlaste se na náš seminář Jak vytvořit a udržet skvělý tým


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek