10 nejčtenějších článků roku 2022 - které to jsou?

Jaké jsou nejčtenější články roku 2022, který byl prvním rokem návratu do „normálu“ po covidových letech. Je možné, že covid změnil smýšlení personalistů, nároky uchazečů i stávajících zaměstnanců a celý trh práce? Rozhodně ano. Podívejme se tedy společně, co jsou nejčtenější témata uplynulého roku. 


1) Desatero pro skvěl motivovaný tým 

Sestavili jsme desatero plné inspirace a zkušeností z praxe pro ještě lepší motivaci vašich týmů do práce. Proč se Vám nevyplatí tolerovat „hvězdné manýry“, proč je důležitá komunikace a proč stále připomínat účel Vaší firmy? To vše se v tomto desateru dočtete. Ovšem pozor! Vedlejšími účinky po přečtení tohoto desatera je větší iniciativa, proaktivita a zapojenost vašich lidí do firemního dění.

2) BÝT, DĚLAT a MÍT aneb klíčové rysy personalisty

V tomto článku jsme shrnuli, co by měli firmy od svých personalistů požadovat a očekávat. Práce personalisty se totiž neskládá pouze z administrativního vyřizování pracovních smluv, psaní inzerátů a hlášení změn týkajících se personálu.

3) Jak mít dobré vztahy na pracovišti

Kdo by nechtěl dobré vztahy. Jsou základem úspěchu firmy. Víte ale, že teambuildingové akce a nepřiměřené benefity dobrým vtahům příliš nepomáhají?  Jak tedy jinak na ně? To se dočtete u nás. 

4) Jaké lidi máte v týmu? 

Znát svoje lidi je základ. Dokážete pak snadněji rozlišit mezi těmi, kdo opravdu pomáhají a těmi, co se jen vezou s dobrými výsledky zbytku týmu. Díky tomu můžete vybudovat opravdu úspěšný tým. 

5) „Zadní vrátka“ aneb zkušební doba a doba určitá 

V tomto administrativně- právním okénku jsme pro vás za pomoci Účetnictví – online připravili přehled toho, na co nezapomenout při uzavírání pracovního poměru mezi vaší firmou a zaměstnancem. 

6) Slovník pojmů z HR oblasti

Protože chceme mluvit srozumitelně a omezit slova, která po přečtení našich článků musíte googlovat, máme pro Vás stále dostupný slovník pojmů z oblasti HR. Pravidelně do něho doplňujeme nové pojmy, které se v personalistice objevují.

7) 6 nejčastějších chyb, které děláme při onboardingu 

Onboarding je velmi důležitou součástí náboru nováčka do firmy. Jde o důležitou fázi adaptace, aby mohl váš nováček začít přispívat a dobře se ve firmě zorientoval. 

8) JANA JÁČOVÁ: Na náboru musíte pracovat trvale, jinak nefunguje 

V Rozhovoru s Janou Jáčovou, majitelkou společnosti UOL Účetnictví se dozvíte, jak si poradila s nedostatkem lidí a co se skrývá za jejím úspěchem na sociálních sítích LinkedIn a TikTok. Ovšem pozor! Její energie a schopnost si se vším poradit je nakažlivá. 

9) Největší mýty o moderní motivaci zaměstnanců 

O motivaci toho už bylo napsáno a řečeno mnoho. Díky tomu však vzniklo i mnoho mýtů, se kterými jste se už možná také setkali. Proto jsme se v tomto článku na pár mýtů o motivaci podívali a přidali náš pohled na to, jak motivovat sebe i své lidi. 

10) 8 nejdiskutovanějších trendů světa 

Podáváme vám vždy aktuální informace a stanoviska k dění na poli HR v česku. Tentokrát jsme se ale rozhodli vzít to trochu víc ze široka. Proto jsme sepsali 8 trendů, na které jsme narazili v zahraničních článcích a průzkumech. 

Co na tento výběr říkáte? Trefili jsme se do témat, která vás poslední rok pálí? Dejte nám vědět, který z článků pro vás byl inspirativní. Chcete číst příště o tématu, které vám sedne ještě líp? Podělte se s námi o téma, které právě rezonuje vaším vesmírem. I my se necháme rádi inspirovat. 

Chcete od nás dostávat inspiraci pravidelně? 

Přihlaste se k odběru Tipů a triků. 


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek