Co se děje v Performii VIP 8-2023

Co se u nás údálo během léta 2023? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás natočili? A jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a managementu? O tom se dočtete právě v tomto přehledu speciálně upraveném pro naše VIP klienty.


Setkání všech Performerů na zámku Třešť proběhne už v říjnu

Velké společné networkingové setkání VIP klientů Performia, které bude plné sdílení, inspirace, spolupráce, propojení, ocenění a samozřejmě také jídla a kávy, se odehraje 17. října na zámku Třešť. Na takové události nemůžete chybět. Těšíme se na Vás!

Seminář o mladé generaci povede Jairo Pinilla z Kolumbie

Ve středu 20. září se v Brně odehraje speciální seminář o mladé generaci. Přednášet na toto téma přijede náš kolumbijský kolega Jairo Pinilla, kterého můžete znát z konference Performia, na které vystoupil v roce 2019.

Měli jste někdy dojem, že je dnešní mladá generace nezodpovědná, nemá cíle a nedokáže se pro nic pořádně nadchnout? Zdá se vám, že mladá generace není tak produktivní, jako jste v jejich věku byli vy? Pak na semináři MLADÁ GENERACE: Jak z ní vychovat skvělé lidi i zaměstnance nesmíte chybět.


PRŮZKUM: Co nejvíc trápí české firmy a jak je ovlivnila krize?

Znáte ten zmatený pocit, co se objeví ve chvíli, kdy jeden měsíc čtete o tom, jak firmy budou výrazně propouštět, a druhý měsíc se objeví zpráva o tom, že se chystají masivně nabírat nové lidi? A co teprve když zjistíte, že se autoři průzkumu ptali těch samých respondentů? Z toho jsme sami byli docela zmatení, a tak jsme udělali vlastní průzkum mezi našimi klienty, ale i širokou podnikatelskou veřejností.

Výsledky jsou poměrně uklidňující - přesvědčte se sami. Velká část firem krizové období zvládla a stále ji nejvíce trápí nedostatek kvalitních uchazečů. Průzkum zaujal i média a jeho výsledky vyšly na sedmi portálech, tady je pár nejdůležitějších z nich:


Zavzpomínejte si na květnovou konferenci

Byli jste součástí svkělé atmosféry, která panovala na konferenci Performia 2023? Pak si můžete zavzpomínat s novým videem z akce. A jestli jste na konferenci nebyli, mrkněte se, jestli byste se chtěli přídat příští rok.


Co se děje ve světě Performerů?

ZASE JE NÁS VÍC

Mezi naše stálice jsme přivítali dvě nové firmy:

  • NET4GAS, s.r.o.
  • Edwards, s.r.o.

POTKALI JSME SE

Inspirace, sdílení, spolupráce a aplikace do praxe. O tom jsou naše Performia VIP brunche, pravidelná setkání vždy u některého z party VIP klientů Performie.

Podívali jsme se do společnosti NEMA

Na brunchi ve společnosti NEMA se s námi 14. června Eva Marešová podělila o své zkušenosti, jak u nich ve firmě nastavili odměňování podle pracovních výsledků i u dělnických pozic. Pracovní výsledky zaměstnanců se díky tomu zlepšují, efektivita roste.

Slyšeli jsme konkrétní příklady z firmy, která stále vše zlepšujete a posouvá kupředu. Získali jsme inspiraci použitelnou v praxi, ne žádné obecné řeči.

Navštívili jsme Business Success v Brně

Na konci června jsme na brunch zavítali do firmy Business Success, kde s s námi Dana Kudová podělila o to, jak odměňují podle pracovních výsledků i zaměstnance na administrativních pozicích. Díky tomu každý ví, jaká bude jeho výplata, jaké jsou jeho priority, co je jeho/jejím výsledkem práce, je iniciativní a zajímá se, jak vše udělat ještě efektivněji. O úspěšné akce z praxe se podělili i další účastníci setkání a my máme radost, že si vzájemně předali skvělé nápady.

CO SE CHYSTÁ?

Networkingové setkání na zámku Třešť

Jde o velké společné networkingové setkání, které bude plné sdílení, inspirace, spolupráce, propojení, ocenění a samozřejmě také dobrého jídla a kávy. Na takové události nemůžete chybět. Sejdeme se 17. října 2023 v 10:00 v nedávno rekonstruovaných prostorách zámku Třešť (nachází se mezi Prahou a Brnem). 

Rezervujete si své místo již nyní, počet míst je omezený.

Webinář na téma: Úspěšná inzerce v praxi

Tento webinář pro VIP klienty, kteří za sebou mají naše klíčové semináře, se koná 22. srpna od 13:00 do 15:00 a povede ho Hanka Slačálková. Podívá se s námi na tyto okruhy:

  • Inzerce může pořád fungovat.
  • Jak na to, aby inzerce opravdu oslovila ty pravé kandidáty.
  • Jak Hanka v uplynulém období obsadila několik pozic a jaké kroky k tomu udělala.
  • Konkrétní příklady z praxe.

Nezapomeňte se přihlásit.

Budeme na vás dvě

Protože pro vás, naše VIP klienty s licencí Performia, pracujeme na mnohých věcí a chceme pro vá sbýt stále k dispozici, budeme pro vás mít dvě podpory. Kromě Lenky tu je nově také Anička. Určitě se s ní brzy uslyšíte.


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Pravidelně pro vás zkoumáme hluboké vody internetu, aychom vám mohli přetlumočit, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Nový zákon o whistleblowingu je tu

Nový zákon o whistleblowingu již vstoupil v platnost. Jedná se o systém nahlašování protiprávního či nekalého jednání ve firmě, které může ohlásit kdokoliv, kdo ho zaznamená. Podle nového zákona budou tito oznamovatelé chránění tak, aby se oznamování nemuseli bát. Zákon o whistleblowingu je významný krok k transparentnosti a etickému chování nejen ve firmách, ale i ve společnosti jako takové. Pro mnohé firmy z něho ale vyplývá hned několik povinností, na které je třeba se zaměřit, jelikož za jejich nedodržení hrozí firmám vysoké pokuty. Více se o těchto povinnostech dozvíte na webu E15.

Náš tip: Vše je o lidech. Pokud budete mít v týmu lidi s dobrými morálními hodnotami, je dost možné, že se protiprávním praktikám a tím celému whistleblowingu můžete vyhnout. Což ovšem neznamená, že na tuto situaci nemusí být vaše firma připravena. Proto jsme se rozhodli spojit síly s právničkou Petrou Kubáčovou a připravit pro vás webinář Whistleblowing z pohledu práva i personalistiky. A pokud chcete vědět, jak mít ty správné lidi v týmu, náš seminář Jak vytvořit a udržet skvělý tým je pro vás ta správná volba.

Když jedna práce nestačí

Na webu Welcome to The Jungle najdete zajímavý článek, který je zaměřený na prevenci vyhoření. Zajímavou informací, která se ale v tomto článku vyskytuje, je mimo jiné to, že přibývá lidí, kteří mají dvě povolání. Častou motivací může být finanční odměna. Hodně lidí však v druhé práci hledá cestu, jak vyvážit svůj život a věnovat se více než jednomu zájmu najednou. V článku můžete najít hned několik příběhů, například o marketérce Janě, jejíž druhou profesí je nutriční koučink. Dle nás se jedná o velmi zajímavý trend, který nutně nemusí být dobrý, ani špatný. Je však důležité ujistit se, že když člověk pracuje pro vás, plně se soustředí na práci pro vás, a naopak v druhé práci by neměl přemýšlet o úkolech pro vás.

Náš tip: Zjistěte, co vaše lidi motivuje. Co je vede k tomu, aby pracovali právě pro vás, případně proč chtějí budovat druhou kariéru. A pokud zjistíte, že ho na druhé práci láká především útěk od “každodenních povinností“, je určitě dobré zaměřit se na to, co mu vaše firma může poskytnout, aby byl k práci u vás lépe motivovaný a nepovažoval ji pouze za povinnost. Nevíte, jak motivovat tým k práci? S tím vám můžeme pomoci. Máme pro Vás e-book Desatero pro skvěle motivovaný tým. Najdete v něm spoustu praktických tipů, jak v lidech probudit nejen iniciativu, ale i proaktivitu a větší zapojení do firemního dění. Doufáme, že pomůže i vám.


Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích:


Jaké akce pro vás chystáme do konce roku 2023?

Na podzim vás toho čeká poměrně mnoho, tady je malý výběr. Aktuální termíny všech akcí najdete tady.

WEBINÁŘ: Whistleblowing

Whistleblowing, tedy oznamování protiprávního jednání ve firmách, je něco, čím se firmy v ČR musejí od 1. srpna 2023 zabývat. Pomůžeme vám se v tom zorientovat.

Komunikační soustředění

Děsí vás dlouhé neefektivní pohovory, po nichž jste spíše zmatení, než rozhodnutí o výsledku? Pak si tento speciální trénink nemůžete nechat ujít.

Interní PR a firemní kultura

Víte, že Vaše interní PR ovlivňuje to, kdo se přihlásí do vašeho výběrového řízení? Ptáte se, jak předejít nepřicházet o ty šikovné? Pak je tento seminář pro vás.



Jak to vidí VIP klienti?

Nedávno jsme s několika našimi VIP klienty natočili několik videoreferencí a také nám mnozí z vás poslali psanou referenci. Vám všem tím chceme moc poděkovat, nejen že je skvělé mít zpětnou vazbu a poháněcí motor pro naši práce, ale také díky tomu získáváme body do mezinárodní Performia hry. Máme to těsné, ale máme šanci získat zlato. Držte nám palce. A pár videoreferencí přikládáme níže. Moc děkujeme!

Chcete s námi být stále v kontaktu, aby vám nic neuniklo?

Ujistěte se, že vám chodí naše tipy a triky a víte o našem podcastu.


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Co se děje v Performii 11-2023


Co se v Performii událo na podzim roku 2023? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek