Co se děje v Performii 11-2023

Co se u nás údálo během podzimu 2023? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali a natočili? Jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a manažerů? O tom se dočtete právě v tomto přehledu.


Konference Performia 2024: Už známe ústřední témata a termín

V květnu 2023 se odehrála nejpočetnější konference Performia v historii. A v roce 2024 to hodláme překonat. Proč? Protože budeme zároveň slavit 20 let české Performie. Další konference ponese podtitul "Vybudujte vítěžný tým", bude se konat 22. a 23. května v Praze a těšit se můžete na tato dvě ústřední témata:

1. JAK BÝT LÁKADLEM PRO KVALITNÍ KANDIDÁTY
2. JAK DLOUHODOBĚ UDRŽET ENERGICKÝ A MOTIVOVANÝ TÝM


Měli jsme webinář o firemní kultuře. Pusťte si jej ze záznamu

Spolu se společností Welcome to the Jungle jsme ve čtvrtek 23. listopadu odvysílali skvělý webinář na téma "FIREMNÍ KULTURA: Klíč k úspěšnému byznysu".

Živě sledovalo Hanku Slačálkovou a Honzu Klusoně 350 lidí, záznam už vidělo přes 250 lidí. Chcete se k nim přidat?

Pusťte si webinář zdarma tady.


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Pravidelně pro vás zkoumáme hluboké vody internetu, aychom vám mohli přetlumočit, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Přinášíme vám tedy nově ty nejzajímavější aktuality.

Proč dobré peníze neznamenají spokojené zaměstnance?

Server Forum 24 píše o stávce dělníků automobilky Škoda. Podle všeho jsou dělníci v automobilce dobře placení a mají hromadu dalších benefitů. Pět týdnů dovolené, výhodný pronájem auta, bezúročná půjčka, bonusy pro stálé zaměstnance, třináctý plat a tak dále. Proč tedy nejsou spokojeni a nechodí poslušně do práce? Odpověď bohužel autor zmíněného článku nepřináší, ale my asi tušíme, odkud nespokojenost může pramenit.

Náš tip: V první řadě bychom doporučili se o důvod nespokojenosti zajímat. Zaměstnavatelé mají stále až příliš často pocit, že lidem dají vysokou mzdu a hromadu benefitů a budou mít vystaráno, protože zaměstnanci se budou mít jako v bavlnce. Příčinou nespokojenosti zaměstnanců ale mohou být zdánlivé banality, které brání ve výkonu práce, jako je nezodpovědný kolega, nedostatečně velká šatna, pomalý pás, neefektivní uspořádání organizace a podobně. Nevíte, jak na dotazník spokojenosti? Inspirujte se u nás.

Lidé neopouštějí firmy, ale manažery

Anglická verze Forbesu píše o tom, že lidi odcházejí kvůli svým manažerům (což pro nás tedy není žádná velká novinka). Počet práceschopných lidí na trhu práce dle autora článku klesá, ale potřeba, aby se zaměstnanci angažovali a neustále vzdělávali, vzrostla. Podle Forbesu se svět práce mění a dobrým šéfům a jejich dovednostem se věnuje stále menší pozornost. Autor článku si mimo jiné klade otázku, jestli do tréninku leadershipu investovat.

Asi vás nepřekvapí, že za nás je to rozhodné "ano". Protože tady musíme souhlasit s Billem Shaningerem, odborníkem, který říká, že dobří lídři pomáhají lidem ve svých týmech vidět svůj potenciál a smysl své práce (existence). Správný lídr má podle Shaningera vidět vizi, vědět, jak ji předat jednotlivcům, i jak stmelit tým. Celý článek v angličtině najdete tady.

Náš tip: K vlastnostem dobrého lídra neodmyslitelně patří schopnost rozumět lidem, které vede. I proto tu máme seminář Jak vytvořit a udržet skvělý tým, který často přednášíme na míru pro vedoucí pracovníky našich klientů.

Je produktivita dovednost, nebo vrozený talent?

Zahraniční server Harvard Business Review se zabývá tím, co pro lidi znamená být produktivní a jak je to ve skutečnosti. Existuje spousta manažerských knih, které radí, že pokud chcete vše stihnout, měli byste vstávat kolem čtvrté hodiny ranní. Autoři článku zmiňují průzkum společnosti Aflac, podle jehož výsledků téměř 59 % zaměstnanců pociťuje vyhoření, a ptají se, co bychom měli dělat, abychom vyřešili klesající pohodu, ale udrželi produktivitu. Řešením se dle nich zdají být přestávky na pracovišti. Co si o tom myslíte vy? Je to správné řešení? Článek v angličtině si můžete přečíst zde.

Náš tip: I ze zmíněného článku vystupuje, že produktivita se spokojeností může nějak souviset. Důležité je ale vědět, že ne všichni mají stejnou schopnost dosahovat výsledků a že ti nejšikovnější tu pohodu a štěstí v práci nevidí v počtu přestávek, ale ve smyslu práce samotné. Víte s jistotou, koho máte ve svém týmu? A znáte potenciál svých lidí? Možná vás bude zajímat článek o různých typech lidí v týmu nebo U-test osobnostního potenciálu.


Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích:


Jaké akce pro vás chystáme na prosinec a začátek roku 2024?

V zimě vás toho čeká poměrně mnoho, tady je malý výběr. Aktuální termíny všech akcí najdete tady.

ONLINE: Personální strategie

Chcete zjistit, jak nejlépe připravit personální strategii, kterou budete moci prezentovat i opravdu zrealizovat za jakýchkoli okolností?

Semináře o budování týmu

Bez těchto seminářů pro vás bude kvalitní nábor náročnou disciplínou. Naučte se rozpoznat ty nejlepší a rozumět jejich potenciálu.

Komunikační soustředění

Děsí vás dlouhé neefektivní pohovory, po nichž jste spíše zmatení, než rozhodnutí o výsledku? Pak je toto pro vás.



Přidejte se k VIP klientům, kteří se pravidelně setkávají

Už určitě víte, že máme skupinu aktuálně 120 firem, které mají neomezenou licenci k našim online nástrojům a kompletní know-how, díky kterému vědí, jak vybudovat skvělý tým.

Znovu se vám s ní chceme připomenout, protože být její součástí není jen o licecni k systému. Přesvědčte se sami ve zbrusu novém videu z VIP brunche.

Chcete být odborníky na budování úspěšných týmů?

A ještě nedostáváte do e-mailu pravidelné tipy z praxe?


Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek

Co vás čeká s Performií v dalším roce? 


Další rok je za námi. Rok plný seminářů, konferencí, inspirativních setkání a schůzek s našimi klienty. Možná už jste zjistili, že s Performií se nikdy nenudíte. Jinak tomu nebude ani v roce 2024. Přesvědčte se sami, jak nabitý program pro vás na další rok chystáme.

celý článek

Česká Perfomie je opět zlatá!


Začínáme nový rok a za ten minulý si domů vezeme zlato. Opět jsme to dokázali. Porvali jsme se se všemi ostatními pobočkami Performie International. Všechny jsme je předběhli a po roční pauze opět okupujeme první příčky.

celý článek